Na sednici Opštinskog veća data saglasnosti na nacrt Ugovora o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom


Na sednici veća, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, utvrđeni su predlozi odluke o usvajanju regionalnog plana upravljanja otpadom i davanju saglasnosti na nacrt Ugovora o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom između gradova Zaječar i Bor i opština Majdanpek, Negotin, Knjaževac, Kladovo i Boljevac.

Članovi veća nakon razmatranja nacrta utvrdili su predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o II izmeni Statuta JKP „Badnjevo“ Negotin i doneli Zaključak o izdvajanju sredstava iz budžeta opštine Negotin z a2018.godinu ovom preduzeću u iznosu od 10 miliona dinara za nabavku specijalnog vozila sa pumpom za održavanje kanalizacionog sistema.

Većnici su na sednici utvrdili predlog Odluke Statuta opštine Negotin koji je usaglašen sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi. Nakon utvrđivanja Rešenja o davanju saglasnosti na program rada Centra za socijalni rad Negotin za 2019. godinu sa finansijskim planom, usvojen je i Zaključak Predškolske ustanove „Pčelica“ o oslobađanju plaćanja usluga one dece koja nisu boravila u vrtiću u kontinuitetu od 28. novembra do 21. decembra zbog radova na zameni stolarije u „velikoj zgradi“ vrtića.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *