Nacistički grafiti i pretnje na kući člana Društva Roma Zaječar


Na  kući Mirka Jovanovića iz Zaječara, člana Društva Roma, su u toku noći nepoznati počinioci napisali grafite sa pretećim sadržajem.

Mirko je grafite primetio dana 1. aprila prilikom obilaska kuće i nije mogao da veruje šta je zatekao. 

Bojim se kako da se ne bojim, svako može da se uplaši od ovakvih znakova i ovakvih pretnji. A strah je još veći što je to napisano baš na kući, ne negde dalje ili sa strane nego baš na kući. Ja sam odmah zvao policiju i otišao kod komšije, oni kažu da nikoga nisu videli, niti primetili nešto sumnjivo. Niko ništa ne zna” govori uznemireno Mirko Jovanović.

Predstavnici grada, gradonačelnik i brojna udruženja su najoštije osudila ovaj vandalski čin.

Ovo je jedan čin zastrašivanja i uspelli su u tome, kao što vidite vlasnik ove kuće je sad vidno potrešen. Nije lako da na kući u kojoj živite stoji pretnja smrću. U saradnji sa gradskom upravom i mi kao Društvo Roma ćemo ovih dana prekrečiti grafite. A apel Romskoj zajednici ne samo na teritoriji Timočke Krajine, ovo je pravna i sigurna država, a naročito grad Zaječar u kojem se ovako nikada nešto nije dogodilo, da se Romska nacija ne plaši za svoje živote poručuje” predsednik Društva Roma Zaječar Miljan Rašić.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *