Najveća multi outdoor štafetna trka u Srbiji, Rtanj – Bovansko jezero


“4 Elements” trka predstavlja najtežu sportsku štafetnu bitku u istoriji outdoor sportova. Svaki tim se sastoji od pet različitih sportista – individualaca. Trkač, pilot, plivač, kajakaš i mauntinbajker, svaki od njih se takmiči u svom elementu (voda, vazduh, zemlja) a svaki od njih je i vatra u svom elementu . Zašto vatra? Vrlo prosto – napor je takav da se ne može opisati rečima! 

FOTO: fb.print scr. PK ŠILJAK BOLJEVAC

Otvorenog je tipa, u netaknutoj prirodi, sa novim izazovima, tehnički teškim terenima i neprevaziđenim pogledom sa vrha Šiljak. Preko 90km različitih staza, mnogo uspona, puno znoja, napetosti, kalkulisanja, emocija, bitke sa prirodom i samim sobom. Potez je  Rtanj – Bovansko jezero kao i 2011 i 2012 godine.

FOTO: fb.print scr. PK ŠILJAK BOLJEVAC

Pobednik trke je tim Kayak house. Među deset timova koji su se takmičili na ovoj stazi našao se i tim Planinarskog kluba Šiljak iz Boljevca koji je osvojio šesto mesto.

Tim “Šiljak” (tim Planinarskog kluba Šiljak Boljevac)

FOTO: fb.print scr. PK ŠILJAK BOLJEVAC

Tim:

Trcanje – Milos Simeonovic iz Zajecara – drugo mesto na prvenstvu Centralne Srbije u planinskom trčanju; u prvih 30 na Beogradskom maratonu;  2017.godine zlatna medalja na 25km TLS ; 2018.godine zlatna medalja na 19km TL

Paraglajding – Djordje Lazarevic iz Kraljeva – drugo mesto na državnom prvenstvu Srbije

Plivanje – Leontina Jovic Novog Sada – plivacki klub Novi Sad – državna prvakinja 50m delfin, 5000m otvorene vode, član reprezentacije Srbije u 2017

Kajak – Tamara Zivlak Beograd – Kajak, kanu nauticki klub Beograd

MTB – Rasa Golubovic Majdanpek – srebrna medalja na “Trofeju Beograda”u planinarskom biciklizmu  2014 i 2015.godine ; 2016.godine drugo mesto u generalnom plasmanu Treking lige Srbije ; 2017.godine treće mesto u kupu Treking lige Srbije.
Izvor: PK Šiljak Boljevac/4elements.rs
jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *