Naša Mica niže uspehe i osvaja nagrade! FOTO


Naša sugrađanka Milica Ilić je i ove godine marljivo i vredno radila u domenu muzike i postigla zapažene rezultate.

Naime, na festivalu Angel vioce koji se održao u Beogradu od 28. do 30. septembra, Milica se oprobala u dve kategorije pevanja, autorska pesma i pesma po izboru. Oba dana je postigla izuzetan uspeh, te je u kategoriji „The best song“ osvojila prvo mesto, prema ocenama stručnog žirija, dok je u kategoriji „The best singer“, takođe prema ocenama stručnog žirija osvojila drugo mesto u svojoj grupi. Pesma „Dajem reč“, koja je odnela Prvu nagradu i koju je napisao Ognjen Cvekić, kompozitor ovogodišnje pesme Evrosonga za decu, poručila je da je prihvatanje razlike među ljudima osnovna maksima života. Druga pesma, koju je Milica maestralno izvela je „Something gotta hold on me“, od Kristine Agilere. Milica je ove godine radila sa nastavnicom pevanja, Nadom Vuković Đokić, te postala član prestižne škole pevanja „Glasovi Nade“ u Beogradu, pod pokriviteljstvom nastavnice Nade Vuković Đokić. Sa ovom školom Milica će nastupati na još jednom internacionalnom festivalu, koji će se održati krajem oktobra ove godine u Beču.

Pored osvojenih nagrada, Milici su uručeni brojni pozivi za međunarodne festivale, od kojih su značajniji pozivi za Bled i Makedoniju, kao i poziv za Maltu 2018. godine. To nije sve, pored izuzetnog performansa koji je izvela na sceni i odličnog pevanja za Angel voice, imala je i najbolji stajling. Naime, njena haljina u bojama zastava zemalja širom sveta, impresionirala je kako članove žirija, tako i publiku. Festival „Angel voice“ održan je u Centru za kulturu i obrazovanje, Rakovica, a organizator, gospođa Zorica Ninković iz Beograda, je kao direktor festivala okupila učesnike širom sveta, te su gosti bili pevači iz Rusije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne, ali i sa Malte, iz Švedske, Izraela, Švajcarske i Italije. Ukupno je bilo 60 učesnika, a ono što je impresioniralo našu Milicu, je kako kaže „veliko drugarstvo i nova poznanstva među učesnicima, koja zlata vrede. Sastali su se stari drugari i upoznali novi“. Milica je, da se podsetimo, do sada imala uvek uspešne nastupe gde god je prezentovala svoj grad i svoju zemlju u Belorusiji, Rusiji, Bugarskoj, Makedoniji, u našoj zemlji, a za dalje će sigurno naći još vremena i uneti pozitivnu energiju u svoj rad i pevanje. Milice, samo napred!! Mi smo tu da te podržimo u tvojoj nameri da se „dobar glas daleko čuje“.

Želimo joj još puno lepih i vrednih nagrada i još puno divnih poznanstava, drugarstva i pesme. Držimo joj palčeve za nastup u Beču i želimo joj da se kući vrati sa još više nagrada. U prilogu Vam predstavljamo slike naše Milice u svojoj divnoj i zanimljivoj haljini, sa Festivala Angel voice
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *