Nastavlja se pranje i prskanje javnih površina u gradu!


U Zaječaru  će  se nastaviti sa pranjem i prskanjem javnih površina, najavio je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

Printscreen/youtube

“Pored dosadašnje dezinfekcije grada, od strane naša četri JKP, pranjem i prskanjem ulica, trgova, tržnih centara, čitavih naselja od ČETVRTKA, zahvaljujući pomoći u mehanizaciji, opremi i operaterima firme “Delta agrear”, krenuće i rasprašivanje sretstva natrijum-hipohlorid (varikina) pomoću “atomizera” instaliranih na traktorima. Sredstvo su pripremila stručna lica naših JKP.

Ovim ćemo pokušati da virus, ako ga ima, “ubijemo” i u česticama vazduha ali i na površinama i dvorištima.

Visina i širina rasprašivanja biće oko 8 metara” – rekao je Ničić.

On je ovim putem uputio i apel građanima da u vreme kada se bude vršilo pranje i prskanje javnih površina, da svi oni napiste svoja dvorišta i udalje se iz zdravstvenih razloga.

“Molimo Vas, pošto ćemo zaprašiti bukvalno SVE ULICE i SOKAKE u koje možemo ući, da u vreme zaprašivanja (od 17,00-00,00), kada vidite da se vrši, napustite svoja dvorišta i udaljite se, dok se zaprašivanje obavlja (10-15 minuta), da ne biste direktno udisali ovo sredstvo.
Dezinfekcija će se vršiti više dana (dok čitav grad i gušće nastanjena sela potpuno ne dezinfikujemo) za šta smo, za sada, obezbedili dezinficijente za 200.000 litara.

Deo dezinfekcionog sredstva biće podeljen predsednicima/upravnicima stambenih zgrada radi postavljanja dezinfekcionih barijera na ulazima u iste.

Najveći doprinos ovoj akciji, pored svih naših javnih preduzeća, dalo je JKP “Vodovod” i ja im se od srca zahvaljujem!” – naglasio je Ničić

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *