NEDELJA ŽENA SA INVALIDITETOM


 Udruženje građana “Rime” iz Zaječara je članica “Mreže”od 2017.godine. “Mreža …IZ KRUGA – Srbije” je u saradnji sa  udruženjem Rime u sklopu obeležavanja manifestacije “NEDELJA ŽENA SA INVALIDITETOM”pripremila performans “STOP – MOŽE I DRUGAČIJE” koji će biti izveden 20.novembra u 18 časova u sali Muzičke škole. Ovu manifestaciju je Savez organizacija “Mreža …IZ KRUGA – Srbije”  uspostavila 2013. godine. Od tada se obelezava svake godine u periodu od 17.11. – 24.11.
 
Performans pod nazivom STOP – MOŽE I DRUGAČIJE , skreće pažnju na nasilje i diskriminaciju kojoj su izložene žene sa invaliditetom, ali i sve druge ranjive grupe, posebno mladi koji tek stupaju u partnerske odnose. U izvođenju performansa učestvuju učenici osmog razreda Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Zaječara. Scenario performansa napisao je Stevan Jovanović, profesor srpskog jezika u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”. Materijal za scenario u vidu dijaloga i opisa problema nasilja u partnerskim odnosima starijih osnovaca dobijen je tokom radionica koje je sa učenicima Osnovnih škola “Desanka Maksimović” i Hajduk Veljko” realizovala Jelena Cekić, psiholog u Osnovnoj školi “Hajduk Veljko” Zaječar. 
Izvođenje performansa je finansijski podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *