Negotin: Asfaltiranje u Prahovu


U mesnoj zajednici Prahovo završeno je asfaltiranje dela ulice i platoa ispred Hrama Vaznesenja Gospodnjeg. Radovi su izvršeni na osnovu dogovora saveta mesne zajednice i lokalne samouprave. Radove su obišli i predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović, pomoćnica predsednika opštine, Aleksandra Veličković, Dragan Mijucić, direktor JP za građevinsko zemljište i Bogdan Gugić, predsednik saveta MZ Prahovo.

asfaltiranje_prahovo_4

“Izvršili smo presek izvršenih radova u prethodnom periodu i upoređivanje preostalih količina koje imamo na raspolaganju i u dogovoru sa savetima mesnih zajednica napravili smo plan za naredni period. Po redosledu tih aktivnosti sada u Prahovu radimo ono što je savet odlučio, a to je da se radi ovaj prostor oko crkve, preko dve hiljade kvadrata je realizacija asfaltiranja, što u novcu iznosi oko 3 600 000 dinara. Osim toga, veliki odziv je bio, i zbog toga je najvećim delom i urađen rebalans budžeta, opredeljena su sredstva u budžetu u iznosu od 20 miliona za dinar na dinar asfaltiranjem i tako će na osnovu tih finansijskih sredstava u sledećem periodu biti izvršeno asfaltiranje u Bukovču, Kobišnici, Dupljanu, a i druga sela koja su opredelila sredstva,kao što su Miloševo i Urovica, to će doći na red u narednom periodu. Iz onih sredstava koja smo opredelili iz plana JP za građevinsko zemljište biće i u ostalim selima nastavljeni radovi, recimo u Sikolu.“ – rekao je Milovanović.

Bogdan Gugić istakao je da je saradnja saveta mesne zajednice i lokalne samouprave na visokom nivou i da je zahvaljujući tome u Prahovu ove godine dosta urađeno po pitanju infrastrukture.

„ Ove godine smo asfaltirali školsko igralište u osnovnoj školi „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu, urađene su još neke stvari na kanalizaciji i u dogovoru sa opštinom Negotin radi se na izradi projektne dokumentacije za asfaltiranje puteva na teritoriji celog sela, koje bi bilo završeno sledeće godine“ – istakao je između ostalog Gugić.

Milovanović je istakao da se poštuje sve što je planirano i dogovoreno sa savetima mesnih zajednica, i da će do kraja godine plan biti i ostvaren.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *