Negotin: Badnji dan – FOTO


Obeležavanje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, počelo je danas svetom liturgijom i tradicionalnim osvećenjem i paljenjem badnjaka i lomljenjem česnice, u dvorištu Crkve Svete Trojice uz prisustvo više stotina Negotinaca.

badnji_dan_6

Svetoj liturgiji i ceremoniji nošenja i nalaganja Badnjaka prisustvovali su predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović i Tatjana Panić, član Opštinskog veća.

badnji_dan_9

Badnji dan i Božić građanima su čestitali protojerej Milan Radović, starešina Crkve Svete Trojice i Jovan Milovanović, predsednik opštine Negotin.

badnji_dan_11

„Poštovano sveštenstvo, dragi sugrađani, okupili smo se uoči najradosnijeg praznika Božića, na Badnji dan, da uz običaje i tradiciju vezanu za ove lepe dane i toplinu badnjaka prelomimo česnicu i pripremimo se za dan kada slavimo rođenje Hristovo. Ovo su dani koji nas upućuju na zajedništvo, pomoć nejakima i bolesnima, negovanje porodičnih vrednosti, tolerancije i međusobnoh poštovanja i uvažavanja. Želim vam da najradosniji hrišćanski praznik provedete u miru, slozi, ljubavi, dobrom raspoloženju, u krugu svojih najmilijih. Srećno vam Badnje veče i Božić“ – rekao je Jovan Milovanović u svom obraćanju.

badnji_dan_13

Obeležavanje velikog hrišćanskog praznika nastavljeno je bdenijem i ponoćnom liturgijom u Crkvi Svete Trojice u Negotinu.

badnji_dan_17

Sveta Božićne liturgija biće služena i sutra kao i drugog i trećeg dana najradosnijeg priznika hrišćana. Prva Božićna Sveta liturgija biće služena u Crkvi Roždestva Presvete Bogorodice u 7 sati, dok će u Crkvi Svete Trojice liturgija početi u 8.30 sati. Drugog i trećeg dana Božićna liturgija u Crkvi Svete Trojice biće služena od 8 sati.

badnji_dan_18
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *