Negotin: Badnji dan u Negotinu – FOTO


Niska temperature i hladan vetar nisu smetali Negotincima da osvećenjem i paljenjem badnjaka i lomljenjem česnice, u dvorištu Crkve Svete Trojice, započnu obeležavanje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

Foto: negotin.rs

Svetoj liturgiji i ceremoniji nošenja i nalaganja Badnjaka, pored velikog broja vernika, prisustvovao je i Goran Bogić, zamenik predsednika Skupštine opštine Negotin.

Foto: negotin.rs

Badnji dan i Božić pre nalaganja badnjaka, građanima je čestitao protojerej Milan Radović, starešina Crkve Svete Trojice, koji je između ostalog u svom obraćanju istakao da Božić, kao najradosniji dan za sve hrišćane, treba slaviti u miru i radosti.

Foto: negotin.rs

I ove godine česnicu, su lomili najmlađi Negotinci, a obeležavanje velikog hrišćanskog praznika nastavljeno je bdenijem i ponoćnom liturgijom u Crkvi Roždestva Presvete Bogorodice.

Foto: negotin.rs

Sveta Božićne liturgija biće služena i sutra kao i drugog i trećeg dana najradosnijeg praznika hrišćana. Prva Božićna Sveta liturgija biće služena u Crkvi Svete Trojice liturgija u 8.30 sati. Drugog i trećeg dana Božićna liturgija u Crkvi Svete Trojice biće služena od 8 sati.

Foto: negotin.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *