Negotin: Čepom do osmeha, ali i do Ginisa!


U Novom Sadu, na Trgu slobode, složen je najveći mozaik na svetu za Ginisa na 621 metar kvadratni sačinjen od 1.300.000 čepova. Rame uz rame sa aktivistima i volonterima ove humane akcije iz Novog Sada, Niša, Aleksinca, Subotice, Sombora, Raške, Lipljana i Beograda, našli su se i Negotinci na čelu sa Vanjom Đurćević, koordinatorom Humanitarno ekološke organizacije “Čepom do osmeha” za opštinu Negotin.

Foto: negotin-cafe.com

Mozaik krase bela golubica, simbol Novog Sada, i sat sa Petrovaradinske tvrđave koji opominje da je pet do dvanaest, krajnji čas da spoznamo važnost očuvanja naše planete.

Akciju, koju su podržali Fondacija “Novi Sad 2021” i Omladinska prestonica Evrope “Opens”, iniciralo je novosadsko Humanitarno-ekološko udruženje “Čepom do osmeha”. Tokom proteklih pet godina ovo udruženje je po celoj Srbiji sakupilo blizu 100 tona čepova i u humanitarnim akcijama pomoglo 16 mališana sa invaliditetom.

Foto: negotin-cafe.com

– Negotin se svrstao u gradove koji su spremni da obore najveće svetske rekorde. Negotin je zasijao, jer smo pokazali kakvi smo ljudi – mali, a veliki. Biti deo obaranja Ginisa u najvećem mozaiku na svetu je čast, ali ja to sve ne bih uspela da nije vas koji ste proteklih godinu dana sakupljali čepove i donosili u punkt, jer baš od tih čepova je deo mozaika pravljen. Hvala vam svima što ste me/nas podržali. Hvala lokalnoj samoupravi opštine Negotin, predsedniku i zameniku predsednika. Hvala udruženju “Dijaspora Istočne Srbije”. Hvala gospodinu Vladimiru Todoroviću iz Novog Sada – poručuje odeševljeno Vanja Đurđević.

Preuzeto:  negotin-cafe.com

 


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *