Negotin: Drugi koncert posvećen Luisu – „Moj život je moje blago“ – FOTO


Pod pokroviteljstvom Opštine Negotin i u organizaciji Turističke organizacije, na Gradskom trgu u Negotinu održan je drugi veliki koncert pod nazivom „Moj život je moje blago“, posvećen sećanju na popularnog interpretatora Ljubišu Stojanovića Luisa koji je tragično preminuo pre šest godina.

Foto: negotin.rs

Ljubiša Stojanović Luis je više od deceniju, u Negotinu, organizovao humanitarne koncerte i pomagao rad Doma za decu bez roditelja “Stanko Paunović”, zbog čega je poneo i titulu počasnog građanina Negotina.

Foto: negotin.rs

Interpretirajući njegove pesme na Luisovu muziku podsetili su nas sinoć Dragoljub Firulović – Džo i KGB trio, Goran Stanković i KGB trio, Koktel bend, Nenad Golubović Čape, Nemanja Bačilović i Medžik bend, Boban Janošević, Vladan Vučković-Paja, Aleksandar Tasić, Maja i St. Louis, Marko i St. Louis, Bojana Stamenov, Vladimir Stojanović i Nikola Rokvić.

Foto: negotin.rs

Koncert je završen izvođenjem numere koja je bila Luisov zaštitni znak i po kojoj i koncert u Negotinu nosi ime “moj život je moje blago”, koji su u duetu otpevali Bojana Stamenov i Nikola Rokvić.

Foto: negotin.rs

Veoma važno mesto u njegovom životu, tik uz muziku, kojoj se decenijama potpuno predavao, za Luisa je imala porodica, pre svega njegova deca. Često je umeo da kaže da je najsrećniji sa svojom decom i muzikom, a na sinoćnjem koncertu učestvovalo je petoro od šestoro Luisove dece, Marko, Maja, Andrej, Sergije i najmlađa Ela-Mita. Koncertu je prisustvovala i Luisova supruga Silvana.

Foto: negotin.rs

U čast Ljubiše Stojanovića Luisa, na Gradskom trgu postavljena i izložba fotografija sa njegovih humanitarnih koncerata u Negotinu. na jednom od panoa nalazi se i i reč Miodraga Stefanovića iz afiše programa za prvi koncert koji je održan 31. januara 1996. godine.

Foto: negotin.rs

“Najveća vrednost rada Ljubiše Stojanovića Luisa je u tome, što su neke od najboljih njegovih pesama i interpretacija, iako su rađene iz naše tradicije i u našoj tradiciji, dovoljno muzički univerzalne, pa mogu da se izvode u svetu, gde je on već ostvario zapažen prijem. Za integraciju sa tim stranim svetom, mora se i to istaći, Luis je uradio i vrlo dobre aranžmane popularnih zabavnih pesama, svetskih hitova, koji ubedljivo pokazuju da je pred nama odškolovan čovek sa zavidnom muzičkom kulturom.“


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *