Negotin: Održana 66. sednica Opštinskog veća


Juče je održana 66. sednica Opštinskog veća opštine Negotin. Na dnevnom redu bilo je deset tačaka.

66._Opstinsko_vece_4_2

Na početku sednice, nakon obrazloženja sekretara Skupštine opštine Negotin, većnici su utvrdili predlog Odluke o prvoj izmeni ugovora o poveravanju komunalne delatnosti linijskog prigradskog prevoza putnika na teritorji opštine Negotin i predlog Odluke o davanju saglasnosti na konačan nacrt aneksa br.1 o prvoj izmeni ovog ugovora. Izmena ugovora vrši se zbog promene stope poreza na dodatu vrednost sa 20 na 10 odsto.

Članovi Opštinskog veća su prihvatili na današnjoj sednici i predlog Upravnog odbora Centra za socijalni rad o imenovanju Dane Surudžića na mesto direktora ove ustanove.

Opštinsko veće je danas razmatralo nacrte i utvrdilo predloge Odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu bezteretnim pravnim poslom u katastarskim opštinama Brestovac, Mokranje, Urovica Sikole 1, kao I predlog Rešenja o formiranju komisije za pribavljanje nepokretnosti u javnu svojinu opštine Negotin, prikupljanjem pismenih ponuda u KO Sikole 1 i Odluka o raspisivanju oglasa za pribavljanje nepokretnosti za istu katastarsku opštinu.

Veće je utvrdilo i predlog Odluke o određivanju nadležnosti organa za donošenje godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Negotin i prihvatilo molbu DOO “Nikolić prevoz” Samarinovac za umanjenje doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta.

Predsednik opštine Negotin obavestio je danas ostale članove Opštinskog veća da je Novici Lazić dodeljen resor komunalnih delatnosti i zaštite životne sredine.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *