Negotin: Poginuo traktorista (42) iz Urovice


Dejan Milosavljević (42) iz Urovice kod Negotina smrtno je stradao u nedelju pre podne u saobraćajnoj nesreći.

traktorista-600x330

Dejan Milosavljević (42), otac četvoro dece, iz negotinskog sela Urovica, poginuo je nedelju kada je na njega, svom težinom, pao neregistrovani traktor IMT-539, kome nisu radile kočnice, i – prignječio ga!

Pošli smo do obližnje šume, na mestu zvanom Valja Mare, da sakupimo drva – ispričao nam je jedan od komšija. – Dejan je, na nizbrdici, pustio traktor, kome godinama nisu radile kočnice, da krene, planirajući da, kada vozilo dobije kontakt i upali se, odmah prebaci menjač u drugu brzinu.

Međutim, na nizbrdici je vozilo krenulo da ubrzava. Milosavljević nije uspeo da zadrži kontrolu nad traktorom. A, kako kočnice nisu radile, nije uspeo ni da ukoči.

Video sam kako se traktor, na kome je bila prikačena prikolica, prevrnuo – nastavlja naš sagovornik. – Vozilo se prevrnulo i prignječilo Dejana. On, nesrećnik, nije stigao ni da jaukne.

Komšije su odmah pozvale policiju, čije su patrole, zajedno sa ekipom Hitne pomoći, stigle na lice mesta. Lekari su, međutim, samo mogli da konstatuju da je Milosavljević od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Dejan je godinama vozio taj traktor bez kočnica – pričaju komšije.

Imao je tri sina od 10, 13 i 14 godina, kao i ćerku koja je udata u Austriji, gde mu žive i rade otac i majka.

Komšije kazuju da je Milosavljević ’’igrao sa sudbinom’’ jer je, vele, i sinovima davao da upravljaju neispravnim traktorom.

Pre dve godine, Milosavljević je, takođe, imao nesreću sa istim traktorom – dodaju susedi. – Tada je isto, zbog neispravnih kočnica, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u drvo.

Milosavljević je tada, pravim čudom, prošao bez ozleda.

(Novosti)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *