Negotin: Poverenik SNS uzeo kombi na lizing, koji je potom netragom NESTAO!!!


Kako prenosi Blic, lizing kuća iz Beograda “VB lizing” podnela je krivičnu prijavu protiv Dragoslava Bogdanovića iz Negotina i Staniše Stojićevića iz Žagubice.

Ilustracija

Naime, oni se terete da su novi minibus, koji je negotinska firma “Moto boem” na lizing kupila 2006. godine i nije ga u potpunosti isplatila netragom nestao. Bogdanović je, inače, do prošle nedelje bio poverenik SNS za Negotin, a 2006. je potpisao ugovor kao vlasnik “Moto boema”.

Sudski izvršitelji i negotinska policija su u više navrata od 2012. godine pokušavali da pronađu sporni minibus marke “gaz” i utvrde šta se desilo s njim, ali on kao da je u zemlju propao. To vozilo je nakon raskida ugovora trebalo da pripadne lizing kući.

S obzirom na to da vozilo nije u potpunosti isplaćeno, “VB lizing” je, u skladu sa ugovornim odredbama, raskinuo ugovor sa firmom “Moto boem” 31. 12. 2011. godine, što podrazumeva i povraćaj vozila.

U međuvremenu je promenjen zakoniti zastupnik firme “Moto boem”, i to je sad izvesni Staniša Stojićević iz Žagubice. Ni novi ni stari direktor “Moto boema” ne znaju, po njihovim tvrdnjama, ništa o neisplaćenom minibusu, pa je lizing kuća podnela krivičnu prijavu.

– “VB lizing” je 2016. podneo krivičnu prijavu protiv Dragoslava Bogdanovića i Staniše Stojićevića za zloupotrebu položaja odgovornog lica, ali nemamo informacije o toku istrage. Dug “Moto boema” prema “VB lizingu” je 229.567 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom obračunatom od 7. juna 2012. godine, što iznosi još dodatnih 171.316 dinara – tvrdi za “Blic” Slobodan Janošević, rukovodilac pravnog odeljenja “VB lizinga”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *