Negotin: Skandalozna raspodela sredstava medijima iz budžeta opštine Negotin!!!


Ove nedelje je i zvanično završen Konkurs za projektno sufinansiranje iz budžeta opštine Negotin radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti Informisanja u 2016. godini, te su i objavljeni rezultati navedenog konkursa.

sloboda medija8

Komisija, specijalno odabrana, koja je imala za cilj da oceni projekte kojima se ostvaruje interes i raspodeli sredstva medijima koji ispunjavaju uslove navedenog Konkursa, sve je odradila u interesu ostvarivanja interesa, ali pitamo se čijeg?!

Od ukupno 27 prijavljenih projekata, odnosno medija koji su ispunili uslove za učešće na Konkursu, svega je devet dobilo sredstva…i to kojih devet?

Da krenemo redom:

Od ukupno 7.500.000 dinara, sredstva su raspodeljena na sledeći način:

– Najviše sredstava, čak 4.000.000 dinara, odnosno nešto više od polovine novca opredeljenog za ovu namenu odobreno je podnosiocu prijave „Moto Boem Trans“ DOO ogranak “TV Trans Negotin” za projekat „Negotin u slici i reči“. Kako prenosi portal negotinonline.com, vlasnik TV Transa je Novica Lazić kako stoji u APR-u. Takođe uvidom u APR došli smo do podataka da je Anita Durlić (nevenčana supruga) Dragoslava Bogdanovića, poverenika SNS-a u Negotinu, zastupnik ogranka ove televizije. Televizija je smeštena u objektu Novice Lazića, koji je opštinski većnik i član SNS-a. Ništa ne spekulišemo, samo iznosimo podatke koji su dostupni na sajtu APR-a.

– Nasuprot tome, u izboru između dva regionalna TV medija ŠRIF-a tj. “RTV Bor” i “Istok company doo” (bivši Folk disk Salaš), po odluci “komisije” 2.000.000 dinara dobio je “Istok company doo”, dok Regionalna “RTV Bor” nije dobila ni dinara.

– Takođe, čudna je odluka bila kada su sredstva u iznosu od 150.000 dinara dodeljena “RTV Kladovo” koja ima dozvolu za emitovanje programa na lokalu, tj. teritoriji opštine Kladovo, dok Regionalna “RTV Bor” koja ima regionalnu frekvenciju nije dobila ništa iz budžeta opštine Negotin.

– Interesantno je i to da je “Internet group”doo Beograd dobio 270.000 dinara za projekat “Promovisanje ekonomskih i kulturnih aktivnosti opštine Negotin” dok nasuprot tome Negotinski web portal “East side”, čiji je projekat sadržao 900 članaka, vesti i informacija dobio svega 130.000 dinara.

-Svakako je vredno pomenuti da jedini regionalni Web portal “Istočne vesti” po odluci komisije nije prošao na konkursu sa projektom “Informisanje stanovništva opštine Negotin, Timočke krajine, Srbije i Dijaspore”, dok su sredstva podeljena Agenciji “Solaris media” za projekat “Stradanje 13. puka “Hadjuk Veljko” 1914. godine – junaci legata Negotinske krajine” u iznosu od 200.000 dinara, kao i Agenciji “Kristi” iz Negotina u iznosu od 150.000 dinara

Koji su kriterijumi bili za raspodelu sredtava, ostaće poznati samo članovima komisije…

tabela1 tabela21
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *