Negotin: Susreti sela u Karbulovu, Tamniču i Čubri – FOTO


Susretima u Karbulovu, Tamniču i Čubri, proteklog vikenda nastavljena je tradicionalna manifestacija izvornog narodnog stvaralaštva “Susreti sela”.

Cubra-Bukovce_2

Drugi vikend manifestacije počeo je u petak u Karbulovu, susretom kulturno umetničkih društava “Karbulovo” i “Hajduk Veljko” iz Rečke. U prepunoj sali Doma kulture u Karbulovu gosti iz Rečke kroz svoj program predstavili su narodni običaj “Rana”, dok su domaćini kroz pesmu, igru I priču pokušali da dočaraju kako su nekada u Karbulovu izgledale sedeljke.

Cubra-Bukovce_7

U subotu su u Tamniču članovi KUD-a “Živojin Todorović” dočekali goste iz Kobišnice, članove kulturno umetničkog društva “Voja Čurić”. Domaći ansambl predstavio se narodnim obilčajem “Svadba”, dok su gosti iz Kobišnice prikazali narodni običaj “Frtacat”(“Drugaričenje”).

Cubra-Bukovce_8

Svojim prvim nastupima u ovogodišnjoj manifestaciji, drugi vikend su u nedelju u Čubri, zatvorila kulturno umetnička društva “Mladost” i “Dimitrije Belivakić” Iz Bukovča. KUD iz Čubre je uz brojne dogodovštine, pesmu i igru prikazao kako je nekada izgledala prosidba u ovom selu, dok su gosti prikazali običaje vezane za veridbu.

Karbulovo-Recka_1

Susreti sela nastavljaju se narednog vikenda. U petak, 1. aprila KUD “Mokranjac” iz Mokranja dočekaće kulturno umetničko društvo iz Vidrovca, dok će u nedelju 3. aprila u Štubiku KUD “Prerast” dočekati folklorni ansambl iz Jabukovca.

Karbulovo-Recka_3

Tamnic-Kobisnica_4

Tamnic-Kobisnica_5

Tamnic-Kobisnica_6
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *