Negotin: Treće „Saborovanje“ u Mihajlovcu – FOTO


U Mihajlovcu je proteklog vikenda održano treće po redu „Saborovanje“, koje su ove godine u okviru „Negotinskog leta“, organizovali Turistička organizacija opštine Negotin, mesna zajednica Mihajlovac i Lovačka sekcija Mihajlovac, pod pokroviteljstvom Opštine Negotin.

Foto: negotin.rs

Manifestacija „Saborovanje“ na prelepom Mihajlovačkom šetalištu počela je da živi pre tri godine, zahvaljujući projektu „Oživljavanje krajinskih sela kroz razvoj nautičkog turizma“. Projekat je realizovala Asocijacija nautičkog turizma Mihajlovac u saradnji sa Mesnom zajednicom Mihajlovac uz finansijsku podršku Opštine Negotin.

Foto: negotin.rs

Organizaciju od ove godine potpisuje Turistička organizacija opštine Negotin i Mesna zajednica Mihajlovac, kao i Lovačka sekcija Mihajlovac, i dalje pod pokroviteljstvom opštine Negotin, čime je projekat, osmišljen pre tri godine, zaokružen i manifestacija počela da živi svoj pravi život.

Foto: negotin.rs

Treće „Saborovanje“ u prisustvu velikog broja meštana otvorio je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, koji je u svom obraćanju, između ostalog, istakao da sam geografski položaj Mihajlovca pruža neverovatne mogućnosti za razvoj turizma. Saborovanje na obali Dunava ima preduslove da postane tradicionalna manifestacija, a stari i novi Mihajlovac, dobro mesto za provod i turizam u godinama koje dolaze. Prisutne je pozdravio i Goran Prnić, potpredsednik saveta mesne zajednice Mihajlovac.

Foto: negotin.rs

U kulturno-umetničkom programu učestvovali su etno grupa „ Gergina“ iz Negotina, članovi KUD „ Voja Čurić“ iz Kobišnice.

Posetioci na prelepom Mihajlovačkom šetalištu bili su u prilici da pogledaju i šta od svojih proizvoda nude meštani ovog krajinskog sela, ali i uživaju u muzici i lovačkom gulašu i ribljoj čorbi, koje su pripremili organizatori.

Foto: negotin.rs

Domaćini se nadaju da se u godinama koje dolaze Mihajlovac može upisati u značajne turističke destinacije ne samo Srbije, već da će ovo lepo selo biti i nezaobilazno mesto Evropskih biciklista i zaljubljenika u obale Dunava.

Foto: negotin.rs

Organizatori su na kraju programa za pomoć u organizaciji dodelili zahvalnice Opštini Negotin, učesnicima kulturno umetničkog programa i meštanima koji su su pomogli Saborovanje.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *