Negotin: Uređenje fasade na OŠ „12. septembar“ FOTO


U osnovnoj školi „12. septembar“ u Negotinu, u toku su radovi na uređenju spoljašnje fasade. Sredstva za ove radove izdvojena su iz opštinskog budžeta, a vrednost radova je 499 650 dinara.

Foto: negotin.rs

Škola je, po rečima direktorke Gordane Rajić, bila u jako lošem stanju, a zbog položaja i nedovoljne osvetljenosti često je bila i na udaru mladalačkih nestašluka. Ipak, zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave 1. septembra, ova škola će svoje džake dočekati sa novim izgledom.

Foto: negotin.rs

„Nekoliko je razloga zašto smo se odlučili baš za radove na fasadi. Jedan od njih je taj što škola nema svoj temelj i zbog toga ima vlage, drugi razlog je energetska efikasnost, jer će se sada manje trošiti toplotne energije za grejanje, a treći razlog je taj što je zgrada bila dosta ruinirana i s obzirom da se nalazi u centru grada često je bila izložena različitim mladalačkim nestašlucima, pa je bilo zaista potrebno da uradimo novu fasadu. Pre osam godina Đerdap nam je izašao u susret i okrečili su nam zgradu, a sada je ovo prava fasada, sa toplotnom izolacijom, koja će nam puno značiti. “ – ističe Gordana Rajić, direktorka.

Foto: negotin.rs

Prethodnih godina urađena je i rekonstrukcija dotrajalog korav na ovoj školi, a zamenjeni su i oluci, paće uređenjem fasade biti zaokruženi radovi na spoljašnjosti zgrade. U okviru radova na uređenju OŠ „12. septembar“ okrečene su i nastavnička i kancelarija direktora, kao i hodnici u zgradi. Sredstva za ove radove obezbeđena su iz sopstvenih sredstava, a vrednost radova iznosila je 112. 000 dinara.

Foto: negotin.rs

Radovi na fasadi biće završeni najkasnije do 27. jula.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *