Negotin: Vremenske prilike u opštini Negotin


Prema informacija iz Centra za obaveštavanje opštine Negotin, osim putnog pravca Negotin –Radujevac, koji je od sinoć, od 22 sata zatvoren za saobraćaj, pa se prema Radujevcu koristi alternativni pravac Negotin-Prahovo-Radujevac, svi ostali putevi na teritoriji opštine su osposobljeni za saobraćaj. Autobuski i železnički saobraćaj odvijaju se danas po redu vožnje, a sve linije PTT saobraćaja funkcionišu bez prekida.

Ilustracija

Iz JKP Badnjevo, javljaju da su i sve ulice u gradu prohodne, a jutros je bačena so i rizla na svim raskrsnicama.

Građani su tokom noći Centru prijavili probleme sa smetovima u Badnjevu kao i neočišćene ulice u Kobišnici. Tokom vikenda bilo je više prijava građana zbog neočišćenih puteva prema selima i nanosa u samom gradu, a operativci iz Centra za obaveštavanje o svim prijavama su obaveštavali odgovorna lica. Prema informacijama od direktora Javnog preduzeća za građevinsko zemljište Negotin, sva mehanizacija po planu zimskog održavanja puteva iz nadležnosti opštine je angažovana.

Zbog sinoćnog ispadanja izvoda Jabukovac bez električne energije bili su potrošači koji se snabdevaju sa tog izvoda. Ekipe Elektrodistribucije su izašle na teren i jutros, u 9.25 sati, potrošači su dobili struju. Prema informacijama iz ED trenutno ima sitnijih kvarova na nisko naponskoj mreži u pojedinim naseljima u brdsko planinskom delu opštine.

Na Badnji dan i Božić probleme sa strujom imali su i potrošači koji se strujom snabdevaju sa TS „Fekalna stanica“, kao i potrošači u Sikolu, Jabukovcu, Urovici, Čubri, Badnjevu-Suvo brdo, Plavna-Turija, koji su bili bez jedne faze, dok su zbog ispadanja dalekovoda bez struje bili potrošači u Mokranju, Rogljevu, Veljkovu, Smedovcu, carinarnici Mokranje, delu Štubika, Karbulovu, Šarkamenu, Popovici, Trnjanu, Jasenici, Malajnici-Lazići, Malajnici-Centar,Malajnici-Didići. Usled prestanka snabdevanja električne energije u naselju Veljko Vlahović došlo je i do prekida snabdevanju toplotnom energijom u subotu.

Snažan vetar koji je dostizao maksimalnu brzinu i od 22m/s, u toku subote i nedelje, stvorio je veliki broj nanosa na putnim pravcima, a bilo je i zavejanih automobila i ljudi, pa je morala da interveniše i vatrogasno spasilačka jedinica.

U petak, 6. januara, iz smetova na putu Negotin – Rečka – Brusnik, ekipa VSJ Negotin uz pomoć mašine za čišćenje JKP Badnjeva, evakuisala je 15 osoba iz 7 automobila. Dok je istog dana na putu Negotin – Radujevac, evakuisano 16 osoba iz 6, smetovima zavejanih, automobila. Među evakuisanima nije bilo povređenih, a sva vozila su izvučena iz smetova. Na Božić, dvočlana ekipa VSJ, bila je angažovana na spašavanju 4 putnika u putničkom automobilu 2 kilometra od sela Sikole. Vozilo sa putnicima bezbedno je izvučeno uz pomoć traktora koji je angažovan iz sela.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *