Nikakve eksplozije u topionici u Boru nije bilo!!!


Informaciju da se u borskoj topionici dogodila eksplozija, koju su pojedini mediji, ističući reči „eksplozija“ i „snažna detonacija“ u naslovu, objavili danas, rukovodstvo Topionice i Rudarsko-topioničarskog basena Bor najoštrije je demantovalo.Informaciju da se u borskoj topionici dogodila eksplozija, koju su pojedini mediji, ističući reči „eksplozija“ i „snažna detonacija“ u naslovu, objavili danas, rukovodstvo Topionice i Rudarsko-topioničarskog basena Bor najoštrije je demantovalo.

– Evo nas na licu mesta, kod konvertora broj 4 koji, kao što vidite on radi normalno – rekao je dr Ivan Najdenov rukovodilac radne jedinice konvertori-rafinacija u borskoj Topionici.

Ovde smo da demantujemo priču koja se danas pojavila u sredstvima informisanja, a to je najbolje uraditi sa lica mesta. Ovde nema nikakvih problema, proces proizvodnje teče sasvim normalno, niko nije povređen, nema nikakve materijalne štete i konvertor broj 4 radi uobičajeno. Apsolutno nikakvog zastoja u topionici nije bilo i priča koju su mediji danas plasirali jednostavno nije tačna – izjavio je Najdenov.

Uz molbu da mediji, pre nego što objave neku informaciju, provere sa rukovodstvom RTB-a saznanja do kojih su došli na ovaj ili onaj način, generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski je kazao:

Pojedina sredstva informisanja objavila su danas da se u borskoj Topionici dogodila eksplozija u kojoj nije bilo povređenih, ali je materijalna šteta velika.

G.T.V.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *