Niz sastanaka i obilazak seoskih mesnih zajednica


Gradonačelnik Aleksandar Milikić sa svojim saradnicima započeo je juče niz sastanaka sa predstavnicima mesnih zajednica i građanima Bora i okolnih sela u svrhu utvrđivanja problema, sugestija i predloga, a u sklopu planiranja budžeta za 2019.godinu.

Foto: opstinabor.rs

Juče su održani sastanci sa meštanima Brestovca i Metovnice koji su ukazali na potrebno rešavanje problema snabdevanja strujom, vodom i problema putne infrastrukture.

„Ni ovo hladno vreme nije nas sprečilo da krenemo u novi ciklus razgovora sa stanovnicima seoskih mesnih zajednica. Prvenstveni cilj je da proverimo da li je sve spremno za zimsku sezonu i da razgovaramo o problemima građana na terenu. Novina koju uvodimo od 2019.godine je izrada petogodišnjeg plana asfaltiranja i vodosnabdevanja u selima i predviđanje sredstava u budžetu za ovu namenu. Takođe, preko saveta mesnih zajednica, građani će moći da kažu koji su prioriteti za investicije, a nadležne službe će nakon toga dati konačnu reč o tome. To je način da ravnomerno razvijamo i sela i grad“ rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Žitelji Brestovca postavili su pitanje rešavanja proširenja groblja, koje je u proceduri eksproprijacije, kao i ukazali na potrebu usporavanja saobraćaja u zoni škole i sanaciju fiskulturne sale.

„Kada je reč o proširenju groblja u Brestovcu, ka Vladi Srbije upućen je predlog za eksproprijaciju, te se ubrzo očekuje rešavanje ovog problema. Od Puteva Srbije se očekuje informacija o postavljanju ležećeg policajca i obeležavanju pešačkog prelaza pored osnovne škole u Brestovcu.“ naglasio je na sastanku gradonačelnik Milikić.

Metovničani su se žalili na problem snabdevanja električnom energijom, iskazali potrebu za nasipavanjem reonskih puteva rizlom i rešavanje problema vodosnabdevanja.

„Konstantno smo u kontaktu sa EPS-om i insistiramo na rešavanju problema snabdevanja strujom naših sugrađana.Što se tiče plana rešavanja pitanja vodosnabdevanja, projekat vodosnabdevanja meštana Metovnice iznosi 224 miliona dinara, što je zaista veliki iznos za gradski budžet. Stoga tražimo alternativna rešenja i izvore finansiranja i planiramo sukcesivno rešavanje ovog problema” istakao je gradonačelnik Milikić.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *