Novo postrojenje za vodosnabdevanje Urovice


U Urovici su završeni radovi na izgradnji postrojenja za vodosnabdevanje, pa će meštani ovog krajinskog sela dobiti čistu i zdravu vodu za piće.

foto:http://negotin.rs

Jedno od najvećih sela u negotinskoj opštini, dugi niz godina imalo je problem sa vodosnabdevanjem. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, ovih dana taj problem je rešen, a meštani Urovice sada se vodom snabdevaju sa novog postrojenja.

foto:http://negotin.rs

Ovo je jedna od kapitalnih investicija u našoj opštini, a što se tiče Mesne zajednice Urovica sigurno u poslednjih desetak godina jedna od najvećih, ali i veoma neophodna, s obzirom da je voda za piće primarna stvar. Meštani ovog sela su imali velikih problema 2014. godine nakon poplava. Godinu dana kasnije je urađen projekat za izgradnju ovog postrojenja, ali smo prošle godine uradili izmenu projekta i pokrenuli javnu nabavku, a ove godine dobili smo jedno od najsavremenijih postrojenja za vodosnabdevanje, ne samo u našoj opštini već i šire. Vrednost investicije je 15 miliona dinara i to jeste velika investicija, ali se radi i o velikom selu i još jednom ponavljam, ono što je najbitnije to je da ljudi imaju ispravnu vodu za piće. – istakao je Vladimir Veličkvoić prilikom obilaska vodovodnog postrojenja u Urovici.

Na vodovodnu mrežu u Urovici priključeno je oko 550 korisnika, koji će sada bez problema moći da koriste vodu sa seoskog vodovoda. Novo postrojenje za vodosnabdevanje biće zvanično pušteno u rad u petak, 6. juna.

IZVOR:negotin.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *