Novo vozilo za Dom zdravlja „dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku


Vozni park Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ opremljeniji je za jedno novo vozilo, koje će služiti za prevoz pacijenata na hemo i zračne terapije, u druge zdravstvene centre. Ovo vozilo dobijeno je od Ministarstva pravde, putem projekta, sa kojim je majdanpečki Dom zdravlja konkurisao za dodeljivanje sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnih kazni.

U pitanju je vozilo marke Dačia Lodži, čija je vrednost milion 700 hiljada dinara i s obzirom na stanje voznog parka mnogo će značiti zaposlenima, a još više pacijentima“, kaže Beti Janković, pomoćnik direktora ove zdravstvene ustanove.

Uključujući i ovo novo vozilo, naš Dom zdravlja sada raspolaže sa šest takozvanih ležećih saniteta i dva putnička vozila, kojima je pokriveno i područje Donjeg Milanovca. Mnogo veći problem od malog broja saniteta predstavlja njihova starost, s obzirom na to da je svako od pomenutih vozila prešlo u proseku 350 hiljada kilometara“, dodaje Beti Janković

Inače, pored majdanpečkog Doma zdravlja, na konkurs Ministarstva pravde javila se i Tehnička škola, koja je za svoj projekat opremanja informatičkih kabineta dobila milion 100 hiljada dinara, za šta je nedavno nabavljeno 30 novih računara.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *