Novogodišnja čestitka gradonačelnika Ničića: Mnogo toga je urađeno u ovoj godini, neka nam naredna bude još bolja


Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić čestitao je svim građanima Zaječara predstojeće novogodišnje praznike, uz želju da im naredna, 2020. bude bolja i uspešnija od ove godine.

foto radiomagnum.rs

 

Prvi čovek grada Zaječara je, sumirajući godinu na izmaku rekao, da je mnogo toga urađeno u 2019. godini, a da je kruna mukotrpnog rada potpisivanje Sporazuma o izgradnji fabrike „Aptiv“ u Zaječaru, gde će biti uposleno oko 2.000 radnika.

Kratak rezime godine koju ispraćamo je taj da smo zaista radili najviše što smo mogli. Imali smo izuzetnu pomoć i krajem prošle godine, i ove godine, koja je na izmaku, kako od Vlade Republike Srbije, tako i od samog predsednika Srbije. Zahvaljujući tome, uspeli smo da uradimo mnogo više nego što budžet Grada Zaječara može da dozvoli, znajući sva ona opterećenja koja su na budžetu još iz vremena 2013. i 2017. godine. Mislim da smo, računajući 40 i nešto kilometara novih puteva i ulica koje smo uradili, rekonstrukciju jedne velike osnovne škole i početak rekonstrukcije druge, zajedno sa Halom sportova, a govorim samo o najvećim projektima, uradili veliki posao. Uraditi projektnu dokumentaciju za projekete vredne preko 70 miliona evra, što je šestogodišnji budžet grada Zaječara i mnoge druge stvari koje su urađene, postići sporazum sa stranim investitorima, sa kojima smo otvorili veliki trgovinski centar je veliki uspeh. Mnogo toga je ugovoreno, izgradnja distributivnih centara, novih trgovinskih lanaca, ali ono što smatram najznačajnim u ovoj godini je potpisivanje memoranduma sa kompanijom „Aptiv“, što će mnogo će mnogo značati u narednoj godini, ali i u svim godinama koje dolaze posle njih“, rekao je Ničić i dodao:

„Takođe me raduje, iako mislim da još mnogo treba na tom polju uraditi, to što smo prvi grad, po povećanju nataliteta procentualno, i upravo to treba da bude trend koji moramo značajano da podržavamo i u narednim godinama koje su pred nama“.

Svim građanima kako grada Zaječara tako i Timočke Krajine želim sve najbolje u Novoj 2020 godini ujedno čestitam i predstojeće Božićne praznike da ste  živi i zdravi i neka zdravlje bude u vašim porodicama poželeo je gradonačelnik u čestitki.

preuzeto radiomagnum.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *