OBELEŽEN DAN OPŠTINE BOLjEVAC


Dan opštine Boljevac se obeležava 10. septembra, kao istorijski datum kada je 1875. godine, nakon potpisivanja Ukaza od strane Kneza Milana Obrenovića ovo mesto dobilo status varošice.

foto http://www.boljevac.org.rs

Svečanost povodom Dana opštine je održana u velikoj sali Kulturno-obrazovnog centra, koja je za ovu priliku opremljena novim scenskim mobilijarom, rasvetom i digitalnom opremom iz projekta „Gradovi u fokusu“, koji je finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja.

Najviše priznanje, Septembarska nagrada Boljevca, ove godine je uručena Jadranki Stepanović, vlasnici novoizgrađenog hotela „Ramonda“ na Rtnju, a za podršku u realizaciji brojnih infrastrukturnih projekata, nagrada je pripala i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Za doprinos i uspehe u pojedinim oblastima, zahvalnice su dodeljene Planinarskom klubu „Šiljak“, KUD-u „Ilinsko vrelo“, Mikici Milanoviću, rukovodiocu ovog KUD-a, Stefanu Vojniću, fudbalskom sudiji i Dečjoj ustanovi „Naša radost“. Umetnički program su izveli članovi grupe Eho-odiseja, koji su priredili i celovečernji koncert za građane Boljevca.

preuzeto boljevac.org.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *