Obeležen Dan opštine Negotin – FOTO


Povodom 12. maja Dana opštine Negotin, danas je u sali Doma kulture „Stevan Mokranjac“ održana je svečana sednica Skupštine opštine Negotin na kojoj su dodeljena najviša opštinska priznanja. Svečanosti su prisustvovali Episkop Timočki gospodin Ilarion, predsednici opština i skupština opština, privrednih kolektiva, obrazovnih ustanova i brojni građani opštine Negotin.

Foto: negotin.rs

Svečanu sednicu otvorio je himnom Republike Srbije, hor devojaka Umetničke škole “Stevan Mokranjac” kojim je dirigovala Ružica Rajković, a prisutnima se potom obratio predsednik Skupštine opštine Negotin, magistar Milan Uruković. Pozdravljajući goste i sve prisutne u sali on se između ostalog osvrnuo na rad Skupštine opštine Negotin u poslednjih godinu dana.

Foto: negotin.rs

„ Od 22. januara ove godine, kada sam glasovima stabilne većine u SO Negotin, koju čine odbornici koalicije Aleksandar Vučić-SNS-Ivica Dačić-SPS, po drugi put stao na čelo opštinskog parlamenta u Negotinu, održali smo već tri sednice i vrlo ozbiljno i temeljno pristupili rešavanju problema za dobrobit naših građana. Nakon konstitutivne sednice, razmotrili smo i usvojili preko 40 tačaka dnevnog reda. Tom prilikom bavili smo se brojnim pitanjima od velikog interesa za opštinu i sve naše građane. Lično iskustvo mi međutim govori da nas čeka veliki posao kako bismo našu opštinu učinili još boljim mestom za život. Posebno mi je zadovoljstvo što smo se u ovom periodu, bez obzira na političke razlike, složili da je svima nama odbornicima Negotin na prvom mestu.To samo pokazuje našu rešenost da, na temeljima istinskih vrednosti, i pored realnih poteškoća, Negotin, za korak približimo standardima evropskih regiona, kojima istorijski i geografski pripadamo“ – rekao je između ostalog mr Milan Uruković.

Foto: negotin.rs

Prisutnima se obratio i predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković, koji je govorio o aktivnostima lokalne samouprave i potencijalima naše opštine.

„Nova administracija od februara bije nove bitke na drugačijem terenu u odnosu na naše pretke jer 21. vek je doneo nova pravila igre koju treba razumeti i savladati. Svako od nas zna da su naši najveći problemi natalitet i odliv stanovništva. To je bitka koja se vodi na duže staze i koju moramo dobiti. Stvaranjem boljih uslova za život i rad, kako u gradu tako i selu, uređenjem potrebnih prostora, rekonstrukcijom putne infrastrukture, podrškom poljoprivrednim gazdinstavima, malim proizvođačima jer poljoprivreda je naša šansa. Raduje me što smo ozbiljnim radom i subvencijama postali najbolja opština u proizvodnji meda u regionu. To je igra koju smo dobro razumeli i savladali. Politikom subvencionisanja vinogradarima i vinarima obezbeđujemo prostor za napredak, pružajući jednaku podršku proizvodnji i promociji, a sve u cilju postizanja dobrog rezultata. Verujte da ulažemo maksimalne napore na više koloseka i da će potezi koje smo povlačili u poslednje vreme uskoro biti i vidljiviji. Nisam od onih koji će se nečim što nije izvesno pohvaliti jer želim da vas i posle obavljanja ove funkcije pogledam pravo u oči ” – rekao je između ostalog Veličković, koji je u svom obraćanju zahvalio institucijama, udruženjima, preduzećima, saradnicima, građanima na dobroj saradnji i iskoristio priliku da se posebno zahvalim divnoj deci, našim najboljim ambasadorima koji svojim uspesima, a ove godine bilo ih je poprilično, na najlepši mogući način promovišu svoj grad.

Foto: negotin.rs

Tatjana Vasić, predsednica Komisije za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja obrazložila je Odluku o dodeli majskih nagrada i povelja, a nakon toga predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković i predsednik Skupštine opštine Negotin, mr Milan Uruković, uručili su dobitnicima priznanja.

Majske povelje za postignute rezultate u zemlji i inostranstvu u 2017. godini dodeljene su Davidu Surdanoviću, učeniku III razreda UŠ „Stevan Mokranjac“ za postignute rezultate na muzičkim takmičenjima, Heleni Šćopulović, učenici trećeg razreda Negotinske gimnazije za postignute rezultate u oblasti srpskog jezika i jezičke kulture, Nikoli Prstiću, studentu Univerziteta u Beču, za postignute rezultate na takmičenjima iz nemačkog jezika, Anji Pavlović, učenici osmog razreda OŠ „Vera Radosavljević“ za postignute rezultate na takmičenjima iz više oblasti i Petru Vidiću, učeniku šestog razreda OŠ „Branko Radičević“ za postignute rezultate na sportskim takmičenjima.

Foto: negotin.rs

Majske nagrade opštine Negotin za postignute rezultate i značajan doprinos u razvoju opštine Negotin u 2017. godini Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ za postignute rezultate u oblastima obrazovanja i kulture, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Jabukovac“ iz Jabukovca za postignute rezultate u oblasti humanitarnog rada, Kulturno umetničkom udruženju meštana Urovice iz Beča za postignute rezultate u oblasti humanitarnog rada, Stefanu Markoviću, potporučniku Vojske Srbije za postignute rezultate na Vojnoj akademiji u vidu RV i PVO i Spasoju Bulbiću, instrumentalnom solisti za postignute rezultate u očuvanju narodnog stvaralaštva.

Na osnovu Statuta opštine Negotin i Odluke o dodeli nagrada i javnih priznanja, predsednik opštine Negotin uručio je na današnjoj svečanosti i dve Plakete opštine Negotin, dr Radivoju Petrikiću advokatu u Beču za pomoć i promociju rodnog kraja i Tamari Grujić, autoru i produtentu serijala “S Tamarom u akciji” za širenje humanosti.

Povodom Dana opštine Negotin raspisan je i literarni konkurs sa temom „Negotin, pesmom, junaštvom i Suncem obasjan“. Najbolji rad na svečanoj sednici Skupštine opštine Negotin pročitao je Filip Stojisavljević, učenik trećeg razreda OŠ “Vuk Karadžić”.

Svečana sednica završena je prigodnim kulturno umetničkim programom u kome su učestvovali kvartet Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, Aleksandar Ivanov, učenik Negotinske gimnazije, dobitnik Majske nagrade, Spasoje Bulbiće i KUD “Prerast” iz Štubika.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *