Obeležena slava Sabornog hrama i Slava grada Zaječara


Zaječar je u subotu obeležio slavu Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice i Slavu grada.

Svetom Arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru počelo je svečano obeležavanje slave Hrama i Grada Zaječara, Male Gospojine.

Nakon liturgije od Saborne crkve, centralnim ulicama krenula je velika gradska litija.

foto zajecar.info

Ceremoniji je prisustvovao i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa svojim saradnicima, kao i predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić. Ničić je čestitao slavu svim Zaječarcima, poželevši im zdravlje i sreću.

foto zajecar.info

Zadovoljan sam što nas poslužio vreme, što je grad pun ljudi i želim svim građanima da čestitam Rođenje Presvete Bogorodice, Malu Gospojinu, našu gradsku slavu. Evo već dve godine, to je i Dan grada, namamo posebno izdvojen dan, da ne bi pravili mnogo proslava u ovom gradu, u dogovoru sa vladikom i našim ocima, biće određen ovaj dan za Dan grada, jer ovaj dan simboliše zaštitu ovog grada. Mislim da ćemo u narednom periodu zajedno slaviti i gradsku slavu i Dan grad i crkvenu slavu. Svim građanima Zaječara i zaječarskih sela, čestitam praznik, i neka je sa srećom, neka nas sve Bogorodica i Gospod Bog čuvaju i brane, rekao je Ničić.

Pored gradskih zvaničnika i sveštenika, u povorci su bili i pripadnici Vojske Srbije, Vojni orkestar i brojni građani.

preuzeto zajecar.info

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *