Obeleženo 177 godina rada OŠ „Đorđe Simeonović“ u Podgorcu


Osnovna škola „Đorđe Simeonović“ u selu Podgorac kod Boljevca, jedna je od najstarijih na tom području. Otvorena je 1840. godine, i ovih dana obeležava 177 godina rada. Povodom Dana škole organizovan je umetnički program, a zahvaljujući projektu za rekonstrukciju, koji je podržala Kancelarija za javna ulaganja, sledeće školske godine učenici će pohađati nastavu u savremenijim uslovima.

Osnovnu školu „Đorđe Simeonović“ u Podgorcu pohađa oko tri stotine učenika od prvog do osmog razreda. U školi s ponosom ističu, da je četrdesetih godina 19. veka ovde učiteljevao i pesnik Đura Jakšić i zbog toga i danas nastoje, da održe dobru nastavnu tradiciju. Godišnjica rada ove godine se poklapa i sa realizacijom jednog od značajnih projekata, koji će učenicima i nastavnicima omogućiti rad u daleko savremenijim uslovima. Reč je o kompletnoj rekonstrukciji školske zgrade.

Osnovna škola u Podgorcu poznata je i po dobrim rezultatima koje učenici postižu na okružnim i republičkim takmičenjima iz različitih oblasti. Ova školske godina započela je uspesima u sportskim takmičenjima.

Povodom Dana škole, za goste, prijatelje škole i učenike, priređen je prigodan umetnički program.

Preuzeto: tvistok
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *