Odbornici jednoglasno odlučili o dobitnicima godišnjih nagrada povodom Dana opštine Kladovo


Na četvrtoj sednici Skupštine opštine Kladovo odbornici lokalnog parlamenta jednoglasno su usvojili predlog Odluke sa imenima dobitnika godišnjih nagrada koje se dodeljuju povodom 26. aprila Dana opštine Kladovo.

Priznanja su dobili kolektivi i pojedinci zaslužni za doprinos u razvoju lokalne zajednice, za humanitarnu aktivnost i ispoljenu solidarnost i za životno delo. Laureati su glumac, Svetislav Goncić, student Vukašin Tomić, Kancelarija za upravljane javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, Udruženje građana “Eden”, OMŠ “Konstantin Babić”.

Jednoglasnu podršku odbornika dobio je i predlog Odkluke o načinu kupovine stanova u javnoj svojini opštine Kladovo, kao vid stambene podrške građanima koji ispunjavaju uslove. Podršku odborničke većine dobio je predlog Odluke o obrazovanju Saveta za bezbednost opštine Kladovo, savetodavnog tela čija je uloga unapređenja opšte bezbednosti na teritoriji lokalne zajednice. Na sednici Skupštine usvojene su i izmene Odluke o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada za kolektivno stanovanje, kao i iznos naknade za rad prinudnog profesionalnog upravnika koje su usklađene sa tržišnim cenama. Zeleno svetlo odbornici koji imaju skupštinsku većinu su dali i predlogu Odluke o komunalnim delatnostima na teritoriji opštine Kladovo, kao i predlogu Rešenja o imenovanju članova Saveta za zdravlje opštine Kladovo, koje je u skladu sa odredbama.

izvor kladovo.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *