Održan 18. Zimski karate i Martial arts kamp pod nazivom „Timočka krajina 18“ – FOTO

U Gamzigradskoj banji u organizaciji Gradskog karate kluba “Zaječar” održan je 18. Zimski karate i Martial arts kamp pod nazivom “Timočka krajina 18”, na kome je učešće uzelo oko 50 učesnika iz mnogih gradova Srbije.

Ovaj kamp je trajao od 01. do 04. februara, na kome je učešće uzelo oko 50 učesnika iz mnogih gradova Srbije, a u okviru koga je bio organizovan i sudijski karate seminar kao i licenciranje sudija za 2018. godinu.

Učesnici kampa bili su smešteni u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Gamzigrad, gde im je bila pružena kompletna usluga…

 

“Uzrasta od 8 do 18 godina, deca sa teritorije Zaječarskog i Borskog okruga, a i šire, borave u Gamzigradskoj banji gde se dešava nešto lepo u zimskom periodu, 18. Zimski karate i Martial arts kamp, sa uslovima, što ja verujem da retko gde mogu ovakvi uslovi da se pruže za ovaj sport i za ovaj uzrast. Tačno 18 godina Gradski karate klub iz Zaječara organizuje ovakvo dešavanje. Bilo je ranije i učesika iz Makedonije, iz Hrvatske, Mađarske na svim tim takmičenjima. Nekada je to trajalo nedelju dana, nekada manje, nekada više, sve zavisi od toga koliko smo mogli mi da izađemo u susret roditeljima koji su to sve morali na neki način da finansiraju” – rekao je Dr rade Kostić, direktor Centra za rehabilitaciju Gamzigrad.

To je jedno lepo dešavanje po sadržaju, to je jedno lepo druženje koje je tako osmišljeno da se kroz trening ta deca druže, gde se uči jedno sportsko ponašanje naglašava Dr Kostić.

“Učesnici kampa ovaj naš hidroblok i zatvoreni bazen dozirano i disciplinovano koriste. Ovo je jedan od retkih sportova koji od opreme zahteva da se su sva deca bez obuće, bosonoga. Sav ovaj prostor okolo je sa podnim grejanjem, sa termomineralniom vodom, tako da mi je posebno drago da ovde je apsolutno nemoguće, bez obzira što se ovo održava u janurau ili februaru mesecu, da se deca prehlade. Uslovi su fantastični. Tu im je i doručak i ručak, a 24 sata su pod nadzorom lekara i medicinskog osoblja, kao i naših terapeuta. U njihovim pauzama njima su dostupne i teretana i bazen i sve za šta su zainteresovani” – dodao je Dr Kostić.

Gradski karate klub već 18. godina organizuje u Gamzigradskoj banji zimski karate kamp, gde je ove godine bilo oko 50 učesnika.

“Na Zimskom karate kampu edukujemo pored takmičara trenere i sudije koji ovde imaju i sudijske seimare i predavanja. Pored karate treninga, na kampu održavamo i treninge aikida, kung fua i ninđucua. Nama mnogo odgovaraju uslovi koje nudi Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gamzigrad, ovde su deca smeštena, ovde treniraju, u ovoj zgradi se odvijaju i sve aktivnosti, tako da deca ne moraju uopšte da izlaze napolje. Nama su ovi uslovi idealni, zato i organizujemo ovde 18. godina za redom ovaj Zimski karate kamp. Pored edukacije koju imaju učesnici kampa, ovde se vrše i pripreme za predstojeća takmičenja. Prvo takmičenje imamo 4. marta u Kraljevu “Kraljevački pobednik” koji se svake godine održava i vrlo je kvalitetno i masivno takmičenje, tako da pored edukacije trenera i sudija mi pripremamo takmičare za predstojeće takmičarske kalendare” – rekao je To je Mica Radojković, trener Gradskog karate kluba “Zaječar”

Pored klubova iz Timočke krajine na zimskomi karate kampu učestvovali su i klubovi iz Novog Sada, Požarevca i Žagubice.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *