Održan četvrti po redu protest “1 od 5 miliona”


Održan je četvrti po redu građanski protest “1 od 5 miliona” u Zaječaru. Okupljenim građanima su se obratili Žika Branković sportista, i Vladimir Petković.

Oni su sve bogatiji i bezkrupolozniji, uništavaju rečne tokove, život riba i negativno utiču na šume i zemljište, devastiraju ceo ekosistem  gradnjom MHE, dok na Dedinju, Kopaoniku grade svoje nelegalne dvorce a Srbiji dižu spomenik! Srbiju ne mogu spasiti oni sa kupljenim diplomama, oni koji žive i hrane se ružišastim televizijama… već mladi ljudi koji vole svoju zemlju, hoće da grade i rade, koji imaju i vole svoju decu, koji će poštovati sve gradjane Srbije” reko je Žika Branković.

Vladimir Petković se osvrnuo i još jednom ispričao kako je došlo da napada na njega na ulici u centru grada i rekao da ga pored tog napada više zabrinjavaju komentari na društvenim mrežama upućeni njemu.

Treba češće da vas biju, ili gde su ti rane junače? Tako ti i treba  kad hoćes da rušis našeg najboljeg predsednika” nabrojao je neke od komentara Petković.

Nakon govora organizovana je protestna šetnja, u okviru koje su uručena otvorena pisma bivšem predsedniku Skupštine grada Zaječara Saši Mirkoviću, i na vratima gradske uprave otvoreno pismo gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću.

Kolona je zastala kod zgrade bivše ugašene Timočke televizije gde je novinar-puiblicista i bivši radnik Srđan Tomić položio venac sa cvećem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *