Održan deseti po redu protest “1 od 5 miliona” u Zaječaru


Sinoć je u Zaječaru održan deseti po redu protest “1 od 5 miliona” kako su organizatori rekli ovo je jubilarni protest i u buduće će se pažnja usmeriti i na brobu protiv izgradnje mini-hidroelektrana u zaštićenom području.

Moramo ovako da se okupljamo iz veče u veče i štitimo zakon od onih koji su se na njega zakleli i kojii su dobili priliku da vode našu zemlju i naše gradove a mi sad mirno šetamo, jer je ta ekipa uzurpatora uzurpirala zakone i institucije kao da je sve njihovo vlasništvo. Deli građane na poslušne i nas idiote, onih koji ih ne slušaju, na one ucenjene i nas koji su se drznuli da budu hrabri, na njihove i na nas izdajnike. To ne dozvoljavamo. Mi smo ovde da glasno kažemo svi smo isti. Nas samo zanima da tu vlast vratimo u službu zakona. Da sa lažne tv realnosti vratimo u tešku ali pravu realnost” rekao je Đordje Miketić, pisac iz Beograda.

Dragi moj narode kažu ćuti i gledaj svoja posla, kao da naša zemlja nije naš posao. Spali smo na vlast koja jedino za vlast i zna drugo ih ne zanima. Spali smo na predsednika koga te je  stid da pomeneš u razgovoru a akamo li da ga smatraš svojim. Spali smo na narod koji je sve manje narod a save više usamljena gomila, prazna besciljna. Niko više ne veruje u institucije, i ne propadamo mi kao država već kao ljudi i to najvišđe boli, ljudsko propadanje” rekao je u govoru Stefan Simić, pisac i književnik iz Paraćina.

Nakon govora, okupljeni su krenuli u protestnu šetnu i kao i prošle nedelje lepili nalepnice sa  “lažnim obećanjima sadašnje vlasti”.

jeftine avio karte
TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *