Održan FESTIVAL NAUKE „Timočki naučni tornado“ – FOTO


Protekle subote na jedinstven način i ove godine predstavnici OŠ „Desanka Maksimović“ iz Zaječara organizovali su četvrti po redu FESTIVAL NAUKE „Timočki naučni tornado“.

Festival nauke svečano je otvoren predstavom učenika Osnovne škole „Desanka Maksimović“ pod nazivom „Luka Nauka i TNT“u sali Muzičke škole „Stevan Mokranjac“. U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ organizovan je glavni deo programa festivala gde su posetioci mogli da vide zanimljive eksperimente koje izvode mladi naučnici.

Cilj i ovogodišnjeg tornada koji je protutnjao našim gradom bio je prema rečima direktora škole Nebojše Milijića promovisanje prirodnih i tehničkih nauka kod dece i mladih, buđenje interesovanja za ove nauke i predstavljanje nauke na zanimljiv i privlačan način.

Ovo je četvrti put kako se festival nauke u Zaječaru realizuje u organizaciji zaječarske škole „Desanka Maksimović“ u saradnji sa Društvom istraživača Bor, Regionalnim centrom za talente Bor, Tehničkom škole Bor, Tehničkim fakultetom, Muzejom rudarstva metalurgije Bor i Udruženjem građana „Village“ Bor a pod pokroviteljstvom grada Zaječara.

Manifestacija se organizuje i kao deo programa profesionalne orijentacije kako bi učenicima skrenuli pažnju i na mogućnosti koje pružaju prirodne i tehničke nauke“.

“Timočki naučni tornado” je i ove godine realizovan uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva zaštite životne sredine, Centra za promociju nauke Srbije i DOO Rakita.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *