Održan Festival romske kulture i tradicije Srbije


U Zaječaru je juče održan Festival romske kulture i tradicije Srbije . Nakon svečanog defilea od Trga oslobođenja do Centra za kulturu u Kotlujevcu, u centru je održan prigodan kulturno-umetnički program.

Osim domaćina , Folklorne sekcije Društva Roma Zaječar, u programu su učestvovali i njihovi gosti : Udruženje Roma “Ternipe” iz Pirota i Forum Roma iz Bele Palanke , kao i Gradski folklorni ansambl ,,Zora” iz Zaječara. Ispred gradske uprave festival je otvorio većnik za kulturu Vujadin Milošević, a učesnike I publiku pozdravili su i predsednik Društva Roma Zaječar Miljan Rašić I direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine –Centra za kulturu “Zoran Radmilović” Vladimir Đuričić. 
Da podsetimo, Festival romske kulture i tradicije Srbije počeo je u petak u zaječarskom teatru premijerom predstave “Đelem, đelem” po tekstu i u režiji Žora Ivanova, u kojoj su učestvovali članovi Društva Roma Zaječar i glumci amateri, kao i folklorna sekcija Društva Roma.
Organizatori festivala su Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu “Zoran Radmilović” I Društvo Roma Zaječar, a pokrovitelj je grad Zaječar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *