Održan sastanak ministra finansija i rukovodstva grada Zaječara


U Ministarstvu finansija Republike Srbije trenutno je sastanak Ministra finansija Siniše Malog sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem i njegovim saradnicima. Tema koja preovladava sastankom je podrška Vlade Republike Srbije gradu Zaječaru u rešavanju finansijskih problema nastalih u periodu od 2013-2017.godine.

Ministar je ovom prilikom rekao da grad Zaječar ima punu podršku Vlade Republike Srbije kako bi se rešili nagomilani problemi i kako bi se u narednom periodu obezbedio bolji život građana.Ministar je dodao i da je grad Zaječar i njegov ubrzani razvoj važan Republici Srbiji i da će država ovom gradu omogućiti sve, kako bi išao napred.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je istakao da je lokalna samouprava učinila dosta toga da se grad izvuče iz teške finansijske situacije u kojoj je bio i da je Zaječar spreman za nove dane u kojima će se rešiti nagomilane obaveze i krenuti u realizaciju kapitalnih investicija.

Ministar i gradonačelnik su se dogovorili i da se sastanci čelnika grada i ministarstva održavaju bar jednom mesečno, s tim što se u martu očekuje dolazak ministra finansija Siniše Malog i njegovih saradnika u Zaječar. Takođe, grad Zaječar je od predstavnika ministarstva zatražio da se u dva najveća zaječarska javna preduzeća izvrši vanredna finansijska kontrola, jer postoje ozbiljni nagoveštaji da njihovo poslovanje može uticati na loše finansijsko stanje u gradu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *