Održan “Sportski izazov”! Zaječar je danas vežbao SRCEM!!! FOTO


S obzirom na loše vremenske uslove i kišu koja je danas padala, u Sportskoj hali na Kraljevici održan je “Sportski izazov” u kome su snage odmerili gradovi Zaječara i Pirot.

Cilj ovog izazova jeste da svi učesnici odvežbaju bar 15 minuta u cilju promovisanja sporta i zdravog načina života.

Samo takmičenje kao što ste mogli ovih dana da čujete u sredstvima javnog informisanja i na društvenim mrežama, radi se o “Sportskom izazovu” koji organizuje Olimpijski komitet Srbije između gradova Zaječara i Pirota. Ovde imamo sportiste iz svih grana, ako mogu tako da se izrazim, svi oni koji se bave sportom u gradu su danas ovde. Cilj je da nateramo populaciju od 7 do 77 godina da se bave danas sportom i da u budućnosti što više ljudi privučemo da se bave sportom” – rekao je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za sport.

Sportska hala danas je bila prepuna sportista svih disciplina, od glavnog terena koji je bio isparcelisan za različite vrste sportova, do prilaznih hodnika, sve je bilo puno vežbača i sportista.

Vidite ovde na samom terenu imamo teren za rukomet, košarku, odbojku, fudbal, u hodnicima imamo poligone napravljene za one najmanje, znači za igre poput čuvene “školice”. Imamo i strunjače postavljene za džudiste, karatiste i sve one koji se bave borilačkim veštinama. Pokušali smo da obuhvatimo sve sportove, pa čak i planinare, znači bukvalno svi oni koji se bave sportom bi danas trebalo da budu ovde” – dodao je Stanković.

Takmičenje podrazumeva uključivanje u bilo koji sport, igru ili fizičku aktivnost na 15 minuta. Svi učesnici koji odvežbaju bar 15 minuta dobijaju jedinstveno dizajniranu nalepnicu sa brojem koja automatski donosi jedan poen gradu.

Današnji sportski izazov su otvorili Nemanja Majdov, svetski šampion u džudou koji je bio i kapiten Grada Zaječara i Milan Stanković, trener ženske rukometne reprezentacije i pomoćnik gradonačelnika za sport.

Inače, ovo sportsko takmičenje između gradova Zaječara i Pirota, završilo se pobedom Pirota. U Pirotu je učestvovalo ukupno 3620 vežbača  ili 6,25% dok je u Zaječaru učestvovalo ukupno 2983 vežbača ili 5,02%.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *