Održana 12. sednica Skupštine opštine Negotin


Danas je održana dvanaesta po redu sednica Skupštine opštine Negotin, kojom je predsedavao mr Milan Uruković. Sednici prisustvovao Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, Merlina Selenić zamenik predsednika i članovi Opštinskog veća opštine Negotin.

foto negotin.rs

Odbornici Skupštine opštine Negotin na današnjoj sednici usvojili su Odluku o dodeljivanju isključivog prava Javnom preduzeću za komunalne delatnosti „Badnjevo“ Negotin na obavljanje delatnosti pružanja usluga u 2019. godini.

Nakon izlaganja direktora i v.d. direktora ustanova, odbornici su većinom glasova usvojili rešenja o davanju saglasnosti na programe rada sa finansijskim planom Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Istorijskog arhiva Negotin, Muzeja Krajine, Turističke organizacije opštine Negotin, Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ i Centra za socijalni rad za 2019.godinu.

foto negotin.rs

Na dvanaestoj po redu sednici lokalnog parlamenta doneta je i Odluka o usvajanju regionalnog plana upravljanja otpadom i data saglasnost na nacrt Ugovora o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom između gradova Zaječar i Bor i opština Majdanpek, Negotin, Knjaževac, Kladovo i Boljevac.

Na današnjoj sednici doneto je i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o drugoj izmeni Statuta JKP „Badnjevo“ Negotin, kao i rešenja o imenovanju članova Upravnog i Nadzornog odbora Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ i Školskog odbora Osnovne škole „Momčilo Ranković“ u Rajcu, s obzirom da sadašnjim članovima mandat ističe 28.decembra.

Na kraju skupštinskog zasedanja SO Negotin predsednik Skupštine mr Milan Uroković iskoristio je priliku da čestita svim odbornicima i građanima opštine Negotin novogodišnje i božićne praznike.

izvor negotin.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *