Održana 31. sednica Gradskog veća


U Zaječaru je danas održana 31. sednica Gradskog veća, na kojoj je izmenjena Odluka o osnivanju Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar“ Zaječar, kao Odluka o osnivanju Turističke organizacije grada Zaječara, kojom se predlaže izmena člana Nadzornog odbora ove ustanove, tako što se za predsednika predlaže Sunčica Lalić Stojanović, diplomirani ekonomista, pomoćnik gradonačelnika grada Zaječara.

Foto: radiomagnum

Većnici su većinom glasova usvojili Nacrt Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika grada Zaječara, Nacrt Odluke o određivanju koeficijenata za utvrđivanje naknade na ime troškova investicionog i tekućeg održavanja zgrada, kao i Nacrt Rešenja o usvajanju početnog likvidacionog izveštaja Javnog komunalnog preduzeća Gradsko saobraćajno preduzeće „Zaječar“ Zaječar -u likvidaciji.

„Skupština grada Zaječara nikada nije usvojila početni likvidacioni izveštaj ovog javnog preduzeća. S obzirom na to da su gotovo sva potraživanja namirena sudskim putem i da je ova likvidacija u finansijskom smislu u postupku okončanja, neophodno je da prvo usvojimo ovaj početni likvidacioni bilans, kako bi preduzeli sve druge zakonske radnje vezane za okončanje likvidacije ovog javnog saobraćajnog preduzeća“, rekla je Sunčica Lalić Stojanović, pomoćnik gradonačelnika grada Zaječara, obrazlažući Nacrt Rešenja o usvajanju likvidacionog izveštaja JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Zaječar“ Zaječar -u likvidaciji.

Gradski većnici danas su usvojili i Nacrt Rešenja o usvajanju Početnog likvidacionog izveštaja DOO Biznis inkubator centra – u likvidaciji Zaječar.

Takođe, na današnjoj sednici usvojen je Predlog za promenu Statuta Grada Zaječara. Kako se navodi u obrazloženju, promena Statuta vrši se kako bi se koristio ispravniji termin, odnosno „Komisija za ravnopravnost polova“, menja naziv u „Komisija za rodnu ravnopravnost“.

Danas je usvojen i Predlog Odluke o rasporedu sredstava u oblasti sporta za 2018.godinu, kao i Predlog Rešenja o odobravanju godišnjih programa i o određivanju visine sredstava za realizaciju programa u oblasti sporta na teritoriji grada Zaječara za 2018. godinu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *