Održana 42. sednica Opštinskog veća Negotin


Na dnevnom redu 42. sednice Opštinskog veća kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, bili su izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima opštinskih institucija i više nacrta predloga odluka iz domena rada opštinskog veća.

foto negotin.rs

Članovi veća su nakon razmatranja utvrdili predloge odluke o usvajanju izveštaja o radu sa finansijskim izveštajem Turističke organizacije, Muzeja Krajine, Istorijskog arhiva, Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, i Centra za socijalni rad Negotin i Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.

foto negotin.rs

Na sednici utvrđen je predlog odluke o donošenju izmene Plana generalne regulacije za naselje Prahovo. Razmatran je i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na odluku NO JKP „Badnjevo“ o utvrđivanju cena usluga parking servisa koji se odnose na uvođenje povlašćene parking karte za sezonsku prodaju kupusa u periodu od 15.09. do 31.12 tekuće godine, u iznosu od 12.600 dinara sa PDV-om, što je i najniža početna cena za licitaciju tezge na zelenoj pijaci. Razlog za donošenje rešenja je da ovi prodavci ne budu u povlašćenom položaju u odnosu na zakupce tezgi na zelenoj pijaci.

Većnici su utvrdili i predloge rešenja o pristupanju pribavljanja nepokretnosti u javnu sredinu opštine Negotin razmenom u u KO Kovilovo, o obrazovanju Saveta za zdravlje opštine Negotin kao i Pravilnik o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za mirno rešavanje sporova za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih životinja na teritoriji opštine Negotin.

 

izvor negotin.rs


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *