Održana 9. sednica SO Negotin


Na 9. sednici SO Negotin, održanoj danas u Velikoj sali SO Negotin, kojom je predsedavao mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin, usvojeno je 30 odluka, rešenja i zaključaka. Sednici su pored odbornika prisustvovali Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, Merlina Selenić, zamenik predsednika i članovi Opštinskog veća.

foto negotin.rs

Usvojena je Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Negotin za 2018.godinu. Sredstva planirana drugim rebalansom budžeta za 2018.godinu iz svih izvora iznose 1.882.950.000 dinara. 

foto negotin.rs

Na dnevnom redu današnje sednice našli su se, Odluka o Izveštaju o radu Predškolske ustanove „Pčelica“ i Rešenje o davanju saglasnosti na godišnji plan rada PU „Pčelica“ za radnu 2018/2019. godinu.

foto negotin.rs

Dragan Mijucić, v.d. direktora JKP „Badnjevo“ izložio je razloge neophodnosti povećanja cene varijabilnog dela iznosa po obračunima za grejnu sezonu 2018/2019.godinu. Osnovni razlozi za korekciju cena grejanja su povećanje mazuta na svetskom tržištu i Uredba Vlade Republike Srbije o utvrđivanju metodologije za utvrđivanje cene toplotne energije koja se isporučuje krajnjim poštrošačima. Odbornici su, usvajanjem rešenja dali saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JKP „Badnjevo“ o utvrđivanju odluke plaćanja varijabilnog i fiksnog dela iznosa. Nova cena varijabilnog dela za stambeni deo iznosi 6,07 a za poslovni prostor i ustanove 7,59 dinara po kWh. Fiksni deo cene se umanjuje, za stambeni prostor sa 26,70 na 26,22 dinara po m2 a za prostorni prostor i ustanove sa 33,37 na 32,78 din/ m2.

Na današnjoj sednici usvojena je Odluka o prihvatanju predloga za promenu Statuta opštine Negotin, zatim rešenja o prestanku mandata v.d. direktora Doma kulture „Stevan Mokranjac“ Vladimira Radića i imenovanje Jovanke Stefanović Stanojević za vršioca dužnosti direktora Doma kulture „Stevan Mokranjac“ i Rešenje o obrazovanju Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora iz izvorne nadležnosti opštine Negotin.

preuzeto negotin.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *