Održana Kros serija RTS-a u Zaječaru -Kroz cilj prošao 2.171 učesnik


Za vikend je održana još jedna Kros serija RTS-a u Zaječaru.

http://www.zajecar.info

U 27 trka kroz cilj na Kraljevici prošao je 2.171 učesnik iz Srbije i inostranstva, od predškolskog uzrasta do seniorske kategorije.

Pobednici seniorskih trka su Teodora Simović iz Novog Pazara na 3000 m i Hilari Kiptum iz Kenije na 5000 metara.

Boško Ničić gradonačelnik grada Zaječara je prilikom obraćanja izjavio da je uloženo dosta truda i napora da ova sportska manifestacija bude podignuta na još veći nivo.

Ja se nadam da će još mnogo godina da se održava ova manifestacija i da će biti još masnovija. Zalagali smo se i zalažemo se da se još mnogo gradova uključi u Kros seriju RTS-a. Svi koji ste danas došli ovde, svi ste pobednici, jer provesti dan u prirodi, baveći se sportom je pobeda svakog čoveka. Od iduće godine ovde će biti jedan prelep stadion ali ćemo zato stari stadion Timoka pretvoriti u atletski stadion, da mladi ljudi imaju gde da se bave atletikom, kraljicom sportova, na mnogo ozbiljnijem nivou. Taj Atletski stadion za čitavu Timočku krajinu treba da bude dika i ponosa, rekao je Ničić.

Prisutnima na Kraljevici se obratio i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Milan Stanković, koji je rekao da je Grad Zaječar ponosan na samu organizaciju Kros serije RTS-a, kao i na masovnost koja je iz godine u godinu sve veća.

Završnica Kros serije RTS-a održaće se 26. oktobra u Šapcu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *