Održana sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga


Sve je spremno za zimsko održavanje puteva. Ovo je ocenjeno posle sastanka Saveta zaječarskog Upravnog okruga i izveštaju lokalnih samouprava Zaječarskog upravnog okruga a naglasio načelnik Vladan Paunović.

Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja. naglasio je da državne puteve održava Preduzeće „Štrabag“, a o opštinskim putevima i ulicama brine JP “Zelenilo”.

U opštini Knjaževac, koja upravlja lokalnim putevima u dužini od 247 km upravljanje putevima  povereno je Javnom preduzeću za razvoj, spremno dočekuje zimu rekao je je Radojica Vučić, zamenik predsednika opštine Knjaževac.

U boljevcu je obezbeđena dovoljna količina soli i rizle za održavanje puteva koji su u njihovoj nadležnosti rekao je zamenik predsednika opštine Boljevac Žanko Vidaković.

Razmatran je i Izveštaj Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave o Godišnjem planu stručnog usavršavanja državnih službenika za 2019. godinu i o predstojećim izmenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru kao i o Izveštaju Školske uprave Zaječar o aktuelnoj situaciji i problemima u vezi sa učenjem rumunskog jezika u osnovnim školama na području Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, kao i obavezama jedinica lokalne samouprave prema nastavnicima ovog izbornog predmeta.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *