Održana svečana sednica GO SPS-a povodom 27 godina postojanja! FOTO


Danas je u velikoj sali u prostorijama Socijalističke partije Srbije, gradskog odbora Zaječar, održana svečana sednica Gradskog odbora, povodom 27 godina od osnivanja istog.

Inače, Gradski odbor Socijalističke partije Srbije formiran je svega desetak dana nakon formiranja GO SPS-a u Beogradu, i jedan je od prvoformiranih, najstarijih odbora u Srbiji.

Na početku svečane sednice, prisutnim članovima, simpatizerima i gostima stranke pozdravnim govorom obratio se Dr Mirko Nikolić, predsednik GO SPS-a Zaječar:

“Drugarice i drugovi, dame i gospodo, prijatelji, članovi Socijalističke partije Srbije, saradnici, simpatizeri, otvaram svečanu sednicu Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zaječaru. Kao što znate 27. jul je dan Gradskog odbora SPS-a, i danas obeležavamo 27 godina postojanja ovog odbora, pa bih iskoristio priliku da svima čestitam dan partije. Mi smo pre deset dana, 17. jula, obeležili dan SPS-a, dan kada je osnovana Socijalistička partije Srbije, a tim povodom održana je centralna proslava u Aleksincu, na kojoj je predsedavao predsednik partije Ivica Dačić. Tom prilikom smo se osvrnuli na prethodni period, prethodnih 27 godina SPS-a. Svi znamo kroz šta je SPS prošao, da se sada ne vraćamo na to, ali da 27 godina tradicije nije samo 27 godina, jer Socijalistička partija vuče i nasleđe iz prethodnog perioda, iz Saveza komunista, SSRN-a, Komunističke partije, pa kako je sam predsednik istakao i iz ideja neke socijaldemokratije, Svetozara Markovića, Dimitrija Tucovića, tako da je ono što danas predstavlja Socijalistička partija Srbije i što je nasledila svojim osnivanjem, daleko duže i više od 27 godina” – rekao je Dr Mirko Nikolić, predsednik GO SPS-a Zaječar.

On je tokom svog izlaganja napravio kratak osvrt na prethodnih 27. godina, na padove i uspone Socijalističke partije, ali i osvrt na lokalne izbore održane u Zaječaru, gde je Gradski odbor SPS-a Zaječar uspeo da sačuva stabilnost uprkos ovim turbulentnim vremenima gde je mnoge političke partije, kako je rekao Ivica Dačić, odneo politički cunami. Zbog stabilnosti i dobrih izbornih rezultata, Gradski odbor SPS-a Zaječar je bio i pohvaljen kao takav.

Dr Nikolić je naglasio da uprkos maloj participaciji u gradskoj vlasti, sa svega 5 odbornika, jednim pomoćnikom gradonačelnika i jednim gradskim većnikom, Socijalistička partija Srbije će učiniti sve da pomogne što bržem oporavku grada, i da preko svojim ministara i ministarstava u Vladi Republike Srbije pokuša da pomogne kako bi grad, a samim tim i građanke i građani, izašli što brže iz krize.

Na svečanoj sednici Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Zaječaru izvršeno je i kooptiranje predloženih članova SPS-a u Gradski odbor, kao i pojedinih članova Gradskog odbora u Izvršni odbor.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *