Održane Seoske sportske igre u Zaječaru -Pobednik ekipa Grljana


Grad Zaječar je za vikend bio domaćin Seoskih sportskih igara.

foto zajecar.info

Šest ekipa, iz Velikog Izvora, Grljana, Zvezdana, Gamzigrada, Šljivara i Rgotine, takmičili su se u sedam disciplina: u rvanju, u skoku u dalj, u bacanju kamena, u nadvlačenju konopca, nadvlačenju štapa, u poligonu, šahu, obaranju ruku, u fudbalu i odbojci.

Pobedu je odnela ekipa Grljan, drugo mesto je pripalo Zvezdanu, a treće mesto Rgotini.

Seoske igre u Zaječaru otvorio je Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i zlatni srpski olimpijac, nakon čega je usledio nastup KUD-a „Nikola Pašić“.

Pozdravljam grad Zaječar, ljude koji su nam pomogli da organizujemo ovu manifestaciju, lokalnu samoupravu, Sportski savez grada Zaječara. Njima se zahvaljujem jer mislim da je ovo prava stvar za mlade ljude u manjim mestima, da se okupe i da se bave sportom. Neka najbolji pobedi, ali bih želeo pre svega da se lepo družite, zabavite. Na državnom takmičenju koje će biti održano u Rudnoj Glavi, Sportski savez će imati svoju ekipu, rekao je Štefanek prilikom otvaranja učesnicima igara.

Nakon više od dve decenije, Sportske seoske igre Sportskog saveza Srbije, vratile su se u naš grad. Ja bih se zahvalio Štefaneku i Sportskom savezu Srbije na poseti i na podršci i nadam se da će naš grad u bliskoj budućnosti biti domaćin sportskih igara, rekao je Vujadin Milošević, član Gradskog veća na otvaranju.

Finale pomenutog takmičenja biće organizovano 31. avgusta i 1. seprembra u selu Rudna Glava, gde su pre tačno 75 godina organizovane prve seoske igre u Srbiji.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *