Održano predavanje „Žene i preduzetništvo“ u Negotinu


Predavanje na temu „Žene i preduzetništvo“ u okviru regionalnog projekta „Unapređenje populacionih politika u Borskom okrugu“ održano je danas je u maloj sali Opštine Negotin. Predavanju su prisustvovali Ivan Veljković i Mladen Bošković, pomoćnici predsednika Opštine Negotin.

foto negotin.rs

Opština Negotin jedna je od četiri opštine Borskog upravnog okruga koja je zaključila Ugovor o sufinasiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku. Projekat predviđa izgradnju, rekonstrukciju i opremanje vrtića u ukupnoj vrednosti 14.488.870 dinara, uz učešće ministarstva u iznosu od 11.591.096 dinara i Opštine Negotin u iznosu od 2.897.744, zatim aktivnost „Formiranje i jačanje savetovališta i službi za rad sa ciljnim grupama-opremanje prostora i savetovališta, vrednosti 100.000 dinara u okviru koje je predviđeno opremanje prostora Udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom „Duga“ Negotin i seminar pod nazivom „Žene i preduzetništvo“ukupne vrednosti 120.000 dinara. Današnju obuku namenjenu ženama naše opštine sproveli su predavači Nevladine organizacije „Inkluzija danas“ iz Prokuplja.

foto negotin.rs

Država Srbija je u ovoj godini opredelila 500 miliona dinara za mere populacione politike : usklađivanje rada i roditeljstva, edukacija iz oblasti populacione politike i aktiviranje lokalne samouprave, što je veliki pomak u odnosu na 2017. godinu kada je za ove namene utrošeno 130 miliona. U okviru mera populacione politike podržan je veliki broj samouprava. Među njima je i naša opština sa Borom, Kladovom i Majdanpekom, u okviru regionalnog projekta za koji je odobreno je skoro 32 miliona. Lokalne samouprave će podržati projekat sa osam miliona a ukupna vrednost projekta iznosi 40 miliona dinara.

preuzeto negotin.rs

jeftine avio karte
TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *