Održiva ZAjednica – Gimnazija Zaječar


Učenički parlament “Gimnazija Zaječar” 9. i 11. novembra,  u prostorijama Zaječarske inicijativeu saradnji sa Dečijim centrom realizuje obuku na temu održivog razvoja u okviru programa “Održiva ZAjednica – Gimnazija Zaječar”.
Obuku su osmislili iskusni članovi Dečijeg centra u saradnji sa članovima učeničkog parlamenta “Gimnazija Zaječar.” Cilj edukacije je da upozna srednjoškolce sa globalnim ciljevima održivog razvoja (https://www.rs.undp.org/content/serbia/sr/home/sustainable-development-goals.html), da razvije kritičko mišljenje u tri pravca (priroda, društvo i ekonomija) i da ih pripremi za učešće u ostalim aktivnostima ovog programa.
Program “Održiva ZAjednica – Gimnazija Zaječar je inicijativa učenika gimnazijskog parlamenta i obuhvata dvodnevnu edukaciju i niz odabranih aktivnosti. Nakon obuke učenici postaju promoteri održivog razvoja u svojim školama i organizuju aktivnosti poput zagovaračkih kampanja, sadnje stabala razvijanja školskog sistema reciklaže, izrada murala i mini aktivnosti koje će osmisliti polaznice ove obuke. Važna aktivnost našeg projekta je promocija održivog razvoja kroz redovnu nastavu, na inovativan način, a učenici će zajedno sa svojim profesorima odrediti koje su to nastavne jedinice koje je moguće povezati sa ovom temom i osmisliti čas. Pozivamo Vas da ispratite našu edukaciju i sve naše aktivnost.
 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *