Omladinski centar Zaječar: Koncert Hashima


U subotu, 13. aprila, Omladinski centar Zaječar organizuje zaista poseban koncert. Zaječarskoj publici će se po prvi put predstaviti Hashima, bend koga je Jazz Music Archives nazvao “jednim od najvećih iznenađenja prethodne godine”!

Projekat Hashima se izdvojio kao jedan od najambicioznijih, najoriginalnijih i internacionalno najpriznatijih sastava srpske muzičke scene. Muzika Hashime predstavlja mešavinu u kojoj se prepliću moderni jazz, avangarda, post-rock, kao i zvukovi Balkana, a sve inspirisano napuštenim ostrvom Hashima u Japanu, kao svojevrsnom paradigmom današnjeg društva koje napušta ljudske vrednosti.

Kao jedan od najvećih uspeha domaće autorske muzičke scene, izdvaja se plasman drugog albuma „The Haywain“, koji je proglašen za jedan od 100 svetskih najboljih jazz albuma u prošloj godini od strane NewYorkCity Jazz Record (USA) časopisa. Mastering albuma poveren je inženjeru Nikolasu Baljaru i čuvenom studiju La Buissonne u Francuskoj i na njemu gostuje nova zvezda svetske free-jazz scene, trubačica Suzana Santoš Silva. Takođe izvanredno priznanje radu Hašime odao je izbor od strane žirija Jazz festivala u Avinjonu (FRA) 2018, kao jedan od najboljih modernih jazz sastava Evrope za 2018.

Koncerti Hashime su nezaboravno i neponovljivo iskustvo koje nikako ne treba propustiti. Događaj počinje u 22h, a cena ulaznica je 200 dinara.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *