OŠ “Branko Radičević“ i Poljoprivredna škola “Rajko Bosnić” najbolji na SONG-u


Osnovna škola “Branko Radičević“ iz Negotina, u kategoriji osnovnih i Poljoprivredna škola “Rajko Bosnić” Bukovo u konkurenciji srednjih škola, pobednici su ovogodišnjih „Susreta omladine Negotina“ u organizaciji Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Foto: negotin.rs

Učenici OŠ “Branko Radičević” izveli su svoju adaptaciju predstave „Prvi dejt“ Milice Kostić. Večno aktuelna tema uzbuđenja prvog sastanka za tinejdžere pobrala je sve simpatije publike, ali i odlične ocene stručnog žirija. Zapaženi su i bogato aplauzima nagrađeni i nastupi učenika u svim kategorijama predviđenim propozicijama takmičenja: pop-rok kompozicija, narodna izvorna pesma, klasična kompozicija, literarni prikaz, tačka po slobodnom izbor.

U pripremi nastupa učenika škole „Branko Radičević“ učestvovali su nastavnici Bojana Đorđević, koordinator, kao i Emilija Milošević Anđelić i Miloš Jotić.

Samo dva poena manje, 270, osvojila je takođe odlična ekipa negotinske OŠ „Vera Radosavljević“. Osnovu njihovog nastupa činila je parodija „Svi u Nemačku“ koja hvata aktuelan trenutak urušavanja istinskih vrednosti i pohlepe za materijalnim dobrima. Odlična ekipa nadahnutih glumaca izmamila je salve smeha publike i izuzetno dobre ocene žirija. Posebno su bile zapaženi nastupi u kategorijama literarnog prikaza i izvođenju klasične kompozicije. Ekipu su za nastup u Domu kulture pripremali su nastavnici Sanja Ilić i Bojan Milosavljević, dok scenografiju i kostime potpisuju Sanja Radosavljević i Slobodanka Petrović.

U kategoriji srednjih škola, u finalu su se našle ekipe Poljoprivredne škole i Negotinske gimnazije. Program Poljoprivredne škole pod nazivom „Napokon srećni“, stručni žiri organizatora, Doma kulture „Stevan Mokranjac“, ocenio je sa 285 poena. Maksimalan broj poena ekipa Poljoprivredne škole dobila je za dramski prikaz, režiju i scenario predstave koja tragičnu ljubav Šekspirovih junaka, Romea i Julije, pretvara u urnebesnu komediju sa srećnim krajem. Zapažene su bile i tačke po slobodnom izboru, kao i izvođenje klasične kompozicije.

Ekipa „Negotinske gimnazije“ , za svoj program pod nazivom „Kad porastem biću Nolo“ osvojila je 278 poena, a najbolje su ocenjene tačke izvođenja pop-rok i izvorne narodne kompozicije. Negotinski gimnazijalci izveli su angažovanu predstavu na aktuelne teme, opsesiju kladionicama, uspehe i padove proslavljenog tenisera Novaka Đokovića…

Stručni žiri ovogodišnje manifestacije činili su Nadežda Pančić, Goran Vučković i Dragana Knežević.

jeftine avio karte
TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *