Oštre kazne za sve koji krše zabranu kretanja


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas da će policija oštro kažnjavati one koji krše policijski čas.

foto srbija.gov.rs

Stefanović je u izjavi za Televiziju Prva rekao da je od direktora policije Vladimira Rebića tražio da na sve ulice u Beogradu i širom Srbije izvede Žandarmeriju, posebne i specijalne jedinice, ali i pripadnike redovne i saobraćajne policije, kako bi kontrolisali da li građani krše policijski čas.

On je ukazao na to su već sada postavljeni policijski punktovi u Beogradu i da će tako biti i narednih dana, uz napomenu da država želi da pokaže ljudima koji su disciplinovani da čine pravu stvar, jer ne ugrožavaju ni svoj ni tuđi život, a pritom i pomažu lekarima.

Potpredsednik Vlade je naveo podatak da je u početku bilo 12 do 13 odsto ljudi koji su se našli na ulicama za vreme policijskog časa bez dozvole, ali da je taj broj smanjen na između četiri i osam odsto, što je, ipak, i dalje visok procenat.

Tolerisali smo kada se neko nađe na ulici 15 do 20 minuta od početka policijskog časa, pri čemu je policija bila korektna i pokušavala da ne sprovodi represivne mere, ali izgleda da jedan deo građana ne razume našu poruku i sada ćemo oštro kažnjavati, upozorio je Stefanović.

preuzeto srbija.gov.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *