Otežano do zaječarskih sela -Deca iz Tabakovca i Marinovca jutros nisu stigla do svojih škola -Grejder skliznuo u jarak -Putevi se intenzivno čiste!


Saobraćaj u Timočkoj krajini je usporen, ali su putevi prohodni.

sneg

Kolovozi prvog prioriteta su mokri i uglanom pod raskvašenim snegom od 1 do 3 cm. Na kolovozima drugog prioriteta uglavnom ima raskvašenog i ponegde ugaženog snega do 5 cm, dok na putevima trećeg prioriteta ima snega od 5 do 10 cm.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, voze oprezno i pažljivo.

Autobuski saobraćaj na području Zaječara odvija se otežano, ali su uglavnom svi autobusi stigli do svojih odredišta, izjavio je za Radio Magnum Milko Todorović, pomoćnik gradonačelnika.

-Deca iz Marinvca nisu došla u Grljan, u školu, dok deca iz Tabakovca nisu stigla do škole u Salašu, navodi Todorović.

„Što se tiče Tabakovca put je prohodan za teretna i putnička vozila, ali ne i za autobuski saobraćaj, tako da autobus do ovog sela jutros nije išao iz bezbednosnih razloga. Kamion koji je bio angažovan na raščišćavanju snega izmedju Zagradja i Marinovca naišao je na visok smet koji nije uspeo da raščisti, uspeo je da se vrati, a jutros rano na ovoj deonici angažovan je bager, koji čisti sporije ali efikasnije. Uveravanja su da će u toku dana i ovaj putni pravac biti raščišćen. Praktično sada su Marinovac i Stubal od strane Zagradja odsečeni od sveta, odnosno od glavnog puta, ali je do zaseoka Stubal moguće doći iz pravca Vrbice“, objašnjava Todorović.

Prema rečima Todorovića otežan je saobraćaj i ka gornjem delu Prlite, gde je moguć prolaz samo terenskih vozila.

„Izvesnih problema bilo je ispred Velikog Jasenovca, gde je došlo do iskliznuća grejdera u kanal i oštećenja raonika pa je jedna kraća deonica ostala nedovoljno raščišćena“, dodaje Milko Todorović.

Na putevima u Timočkoj krajini vidljivost je normalna, dok povremenih sitnih odrona ima duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najviše ih ima na Djerdapskoj magistrali.

AMS S upozorava da ima odrona na putevima I B-34 Granica PZP Požarevac/Zaječar (Golubac)-Donji Milanovac-Porečki most, I B-36 Paraćin – Boljevac-Zaječar (Vrška Čuka), II A-217 Granica PZP Niš/Zaječar (Bovan) – Knjaževac, II A-221 Knjaževac – Kalna – Granica PZP Požarevac/Niš i II A-222 Kalna – Janjski most- Crni Vrh – Jabučko ravnište, te se savetuje vozačima da poštuju saobraćajnu signalizaciju, prilagode brzinu uslovima na putu i budu oprezni u vožnji.

Kako je, zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće stvaranje poledice, JP Putevi Srbije apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *